Már a tőzsdén jegyzett vállalatok is Bitcoint vásárolnak, hogy elkerüljék az inflációt

A NASDAQ-on jegyzett üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat, a MicroStrategy lett az első olyan nyilvánosan működő részvénytársaság, amely tőkeallokációs stratégiája részeként vásárolt Bitcoint.

A társaság kedden jelentette be a hírt, hogy 21.454 Bitcoint vett (ennek értéke jelenleg meghaladja a 250 millió dollárt). A MicroStrategy először július 28-án hozta nyilvánosságra Bitcoin vásárlási szándékát, mellyel hosszú távon az infláció elkerülése a céljuk.

“A Bitcoinba történő beruházásunk része az új tőkeallokációs stratégiánknak, amelynek célja a részvényesek számára a hosszú távú érték maximalizálása” – mondta el Michael J. Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója. “Ez a befektetés tükrözi azt a meggyőződésünket, hogy a Bitcoin, mint a világ legszélesebb körben alkalmazott kriptovalutája, megbízható értékhordozó és egy olyan vonzó befektetési eszköz, aminek hosszabb távú felértékelődési lehetősége van, mint a készpénztartásnak.”

Azt nem tudni, hogy a MicroStrategy tőzsdén vásárolta-e a Bitcoinokat, vagy egy OTC (over-the-counter) tőzsdén kívüli ügylet keretében, továbbá azt sem, hogy hol tárolják a kriptovalutákat. A MicroStrategy szóvivője nem adott ki részleteket a The Block-nak, mondván: “Nem osztjuk meg a BTC tranzakcióinkkal kapcsolatos logisztikai részleteket.”

A MicroStrategy részvényeinek forgalma a tőzsdenyitás előtti órákban több mint 5 százalékkal nőtt meg.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.