Egy kis Stellar siker: óriásbank tette le mellette a voksát

Thaiföld legrégibb és egyben legnagyobb bankja, a Siam Commercial Bank (SCB), a Ripple helyett a Stellar blokkláncát választotta a Dél-Koreából érkező nemzetközi utalások lebonyolítására. Az SCB a lépéstől költséghatékonyabb határokon átnyúló utalásokat vár.

Az SCB hosszú ideig a Ripple blokkláncát hasznosító Azimo-val állt partnerségben, ami keretében blokklánc alapú utalási korridort építettek ki a RippleNet blokkláncon Európa és Thaiföld között.

Úgy tűnik ez már a múlté és az SCB helyette a Stellar felé kacsintgat, amit mint a Ripple közvetlen versenytársaként is elkönyvelhetünk. A Stellar a Rippléhez hasonlóan a gyors tranzakció sebességével és magas másodpercenkénti tranzakció áteresztőképességével a nemzetközi banki utalások területén kíván nevet szerezni magának.

A bank alelnöke, Srihanath Lamsam a partnerség kapcsán így nyilatkozott:

Arra számítunk, hogy ez az új szolgáltatási modell elősegíti a zökkenőmentes nemzetközi utalási élményt ügyfeleink számára és  megfelelően kiszolgálja a határokon átnyúló pénzátutalások iránti növekvő igényt.

Arról nincs információ, hogy a Dél-Korea – Thaiföld utalási korridorra miért a Stellart választotta az SCB bank, közleményükből csak annyi derül ki, hogy a bank a Stellar segítségével kívánja bővíteni a nemzetközi eszköztranszfer szolgáltatásait.

Thaiföld egyike a legnagyobb nemzetközi utalási piacnak. A migrationpolicy.org adatait alapján 2018-ban 7.5 milliárd dollár értékben érkezett hazautalás az országba.

A Stellar natív tokenje, az XLM árfolyama publikációkor 0,15 dolláron kereskedik, ami 82%-kal marad el a 0,87 dolláros 2018. január 3-i mindenkori csúcstól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük