Egy magyar NFT-projekt húzhatja ki a fiatalokat a bajból

Crypto, covid, NFT, háború: “Ezekből kettőhöz nekünk magyaroknak közünk sincs, és nem is volt” – mondta Egri Zoltán a PIXXTASY megálmodója. Elmondása szerint a jó dolgokból itthon keveset tapasztal az ember. A COVID-19 azonban sok embert cselekvésre és újratervezésre ösztökélt. Aki megengedhette magának az tanult, felvette a megváltozott ritmust, és átképezte magát. A legtöbb ember új ismereteket szerzett ezen idő alatt.”

“Brandépítéssel és menedzseléssel foglalkozom, eddig is otthonról dolgoztam, azonban ez a kieső idő nekem is jót tett. Figyeltem, merre megy a világ és amikor elkaptam a fonalat rájöttem, hogy én is arra akarok valamerre haladni. Számomra ez az új irány az NFT volt. A művészet nekem mindig is az önkifejezés egy olyan formáját jelentette, ami segít az embereknek más szemszögből látni a világot. Eddig is a digitális világban alkottam, most is ott tervezek. Sok mindent megéltem. Voltam alkalmazott, vezető, 5 perces sztár, szerelmes, szerető, csóró, pénzes, drogos, majd tiszta. Ebből született meg a PIXXTASY.”

Fotó: Egri Zoltán

“Egy NFT mozgalom, amely az új generációhoz szól, az ő nyelvükön, az ő platformjukon, ahol jelenleg szocializálódhatnak. Ezzel a nemzetközi mozgalommal szeretnénk segíteni a mai fiatalokon, hogy miért és hogyan kerüljék el a drogot. Vagy ha már ehhez késő, akkor hogyan hagyják azt maguk mögött! Hiszen nekem is sikerült. Ötletemnek és történetemnek köszönhetően talált rám egy londoni-magyar cég, a King IT Solutions, akik segíteni szerették volna a projektet, illetve befektetőm és projekttársam Kovács Máté, aki az anyagi feltételeket teremti meg a PIXXTASYNAK. Félúton csatlakozott Gogo ( Stijacic Goran ), aki mind anyagiakkal, mind pedig kapcsolati tőkével viszi előre a projektet. Innen is köszönöm srácok!”- idézte fel Egri Zoltán a projekt tulajdonosa

“Építőipari cégem van, kevés dologba fektetek szívesen. Azonban a PIXXTASY nem csak egy tipikus profitábilis portfóliót kínál, hanem a modern generációnak mutat irányt és nyújt segítséget. Ez az a kombináció, amibe egy magamfajta szívesen fektet pénzt, energiát és időt. Megfogott a 399 db-os limitált kollekció, hogy ezeket valaki pixelről pixelre alkotta és maga a mozgalom, amit képvisel a projekt. Voltak az elején kétségek főleg, hogy Magyarországról indultunk, de mára ezeket mind sikerült eloszlatni. Közismert nevek és partnerek szeretnének csatlakozni, ami egyértelmű visszajelzés számunkra, hogy valami új és jó dologba kezdtünk bele.” – mondta Máté.

NFT a fiatalokért

A PIXXTASY egy olyan “jótékonysági ” NFT, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a fiatalok nagy ívben kerüljék el a drogokat. Mára a srácok nem a focipálya szélén dohányozva nőnek fel, hanem a számítógép előtt ülve. A mai fiatalok egyszerűen és könnyen tudnak olyan anyagi javakra szert tenni, ami által függetlenek a szülői pénztárcától. Ez számukra óriási veszély, mert nincs kellő tapasztalatuk, viszont az elszigetelődés miatt naívak és kíváncsiak. Ehhez jön a digitális tér adta szabadság, ami azt jelenti, hogy bárki, bármit megszerezhet úgy, hogy közben anonim marad. A PIXXTASY főként hozzájuk szól. A “DONT USE. JUST OWN IT” a projekt jelmondata, ami annyit takar, hogy “Ne használd, csak birtokold”, NFT formájában.

“Velünk az ember nem csak támogatja a mozgalmat, hanem profitál belőle, adakozik, valamilyen jót cselekszik. Nem csak közvetítünk, hanem támogatunk is. A PIXXTASY a metatérben küzd a drog ellen, de nem szabad azokról sem megfeledkezni, akik a nap 24 órájában, a valóságban teszik ezt. Az ő munkájuk előtt tisztelegve a bevételünk nagy részét 1 000 000 millió dollárt 11 különböző drogprevenciós szervezetnek és rehabilitációs központnak ajánlunk fel.”

Az NFT piacon megszokott, hogy az eladásokból 10% a projekt tulajdonosát illeti. A PIXXTASY e tekintetben is újdonsággal rukkolt elő, hiszen ők ezt a bevételt egy nyilvános alapba helyezik, amit további időközi adományokra használnak fel. A PIXXTASYHOZ mára már nagy szervezetek is csatlakoztak, de ezekről jelen pillanatban a cikk írásakor még nem nyilatkozhatnak.

Forrás: PIXXTASY Instagram

Számos közismert személy látott fantáziát a projektben

“Bár nem kifejezetten Magyarországra szánjuk a kollekciónkat, szeretnénk megmutatni itthon is, hogy szabad és kell is nagyot álmodni. Itthon is napi szintű probléma a drog a civilek és a sztárok életében. Emiatt kerestünk olyan neveket a projekthez, akik őszintén tudnak csatlakozni a mozgalmunkhoz. Olyan tehetségek segítenek munkájukkal, mint Elyazgi Dénes, Nagy Endre vagy Faniszló Ádám. A mozgalom hazai arcainak pedig nem véletlenül a BSW-t tűztük ki célul, akik most már társtulajdonosai is a projektnek.”

“Már mindketten tiszta életet élünk, ezzel is próbálunk mások lenni. Abszolút nem menő már se a drog se az alkohol!” – mondta Gabben a BSW-ből.

A fiúknak volt egy negatív élményük, ami hatására már sose nyúlnának drogokhoz. Ők a fűvel nyúltak egyszer mellé és azóta távolról kerülik a drogokat és az alkoholt is. A legjobb barátokat sokkal inkább a PIXXTASY és annak célja inspirálja, mint sem az NFT világa.

“Az előadók szélsőséges világban élnek, állandó hullámvasút az életük. Az üres járatokat pedig cuccal próbálják meg pótolni, ami egy ördögi kört eredményez” – jegyezte meg Matyi.

Szeretnék, ha a szakmájukban is elterjedne a “ciki a drog” felfogás. Elmondásuk szerint egyáltalán senki nem foglalkozik az előadók mentális egészségével.

“Nagy szerencsénk, hogy a mai napig itt vagyunk egymásnak, mint legjobb barátok. Nem hagynánk a másikat rossz döntést hozni. És hálistennek erre már affinitásunk sincs” – említette Gabben

“Úgy gondoljuk, hogy a cucc által megélt katarzis után van egy óriási nagy zuhanás, ami miatt mi nem tartjuk érdemlegesnek a használatát. Sokkal tisztább végig fent maradni, sokkal jobb élményt ad az, ha józanul éljük meg a dolgokat. Mi most nagyon jó helyen vagyunk a szakmánkat tekintve, jövőre lesz egy “rebranding” és eozután csak akusztikusban toljuk majd. Szeretnénk, ha addigra ennek a hozzáállásunknak is híre menne.”

A csapat örül, hogy egy olyan projektben vehet észt, ami foglalkozik a témával, amit rendszerint mindenki a szőnyeg alá söpör. A csoport magját alkotja még egy ózdi vállalkozó is, aki a hazai vendéglátásban építi karrierjét.

“A családi vállalkozás révén ismerkedtem meg a vendéglátással és pillanatnyilag a saját üzletemet vezetem Miskolc főutcáján feleségemmel, Budapesten a Gozsdu udvarban édesapámmal és partnerünkkel. Emellett 16 hónapos kislányunkat neveljük. A PIXXTASY projektet első pillanattól kezdve nagyon közel éreztem magamhoz, így nem volt kérdés, hogy a részese akarok lenni. Sajnos a múltban megtapasztaltam én is a saját bőrömön a függőség ördögi, kaotikus világát, így még inkább úgy éreztem, hogy igen, ez az, amit akarok. Üzletileg is nagyon nagy reményeket fűzök a projekthez, és hogy ezáltal segíthetünk másokon, másoknak” – említette Gogo.

Forrás: PIXXTASY Instagram

Külföldön is ismertté vált a mozgalom

A srácokat technikailag Londonból a KingIT Solutions támogatta kezdetben, akik mára inkább már társai a projektnek. Vezetőjük Bene Edvard szinte minden erőforrását a PIXXTASY-ra fordítja.

“Már a kezdetektől izgalmas volt számomra a projekt. Leginkább a jótékonysági cél keltette fel az érdeklődésemet, aztán a projekt exkluzív jellege, végül pedig az NFT-k megjelenése és Zoli látásmódja. Mindenben más akar lenni, mint ami most trendi a piacon. Ez az együttes már sok ember, cég figyelmét keltette fel az elmúlt időben. Jason Derulo, Deloittle, The Game, Piqsol és még sokan mások. Nehéz dolgunk volt és van, mert Zoli igényei magasak és különlegesek, de szerencsére rendelkezünk olyan tapasztalattal és tudással, amivel abszolválni tudjuk ezeket. Kezdeti sikerünket az is mutatja, hogy a napokban csatlakozott a projekthez egy óriási név: Moritz Pindorek – emelte ki Edvard.

Moritz Pindorek-et a 2022-es évben beszavazták a világ TOP10 kriptoinfluenszerei közé. Több mint tíz éve van a pályán, és óriási sikereket ért el, mint tanácsadó. A napokban meglátta a potenciált a PIXXTASYBAN és most már oszlopos tagja, illetve tanácsadója.

“A hájp a legfontosabb mondta nekünk Moritz, és abban mi bővelkedünk. Az augusztust egy Forbes magazinban megjelent cikkel kezdtük. Felkapott minket a nemzetközi sajtó, és most a napokban kerültünk ki a bitcoin.com, beincrypto.com valamint a cryptonews.com oldalára is. Jelenleg közel 200-300 külföldi újság hozott le minket, és ez a következő hónapban csak nőni fog. Nagy nevek fogják még garantálni a projekt körüli hírverést. Magyarországról is kapunk visszajelzéseket, és igyekszünk az itthoni piacra is a legalkalmasabb, legizgalmasabb emberek támogatását megszerezni.”

Mit lehet tudni az NFT-ről?

333+33+33 limitált darabszámú kollekcióval indul a PIXXTASY. Az NFT-k a valós életben megtalálható Ecstasy-k pixeles grafikái. A nem-helyettesíthető tokenek sok nemzetközi nagymárka logóit is tartalmazzák, mint pl. a Rolex, a Supreme, a HELLO KITTY, a Chanel vagy a Louis Vuittion. Az NFT-ket egy rendszer alapján osztályozták. Van a szubjektív tulajdonság, amit a tablettán található jel, szimbólum, logó határoz meg és van az objektív, amit ezeknek az Ecstasyknak a valós MDMA tartalmának erőssége ad. Ebből a kettőből áll össze egy pontszám, ami alapján rangsorolják az NFT-k értékét.

Ezek alapján más és más körökbe, droppokba csoportosítják őket különböző árral. Kollekciójukat 10 különböző körben, hetente publikálják. Az NFT-k körönként drágulni fognak a rangsoruk alapján. Az NFT tulajdonosok az NFT-k erőssége szerint passzív jövedelemre is szert tehetnek, ugyanis a projekt végén egy egyedülálló Charity Platformot terveznek, aminek bevételéből az aktuális NFT birtokos havi részesedést kap. Ezek százalékai különböznek a fent említett besorolástól.

A platform lényege az, hogy a PIXXTASY projekt neve alatt megfelelő tervet készítsenek a Charity platformhoz, aminek a fejlesztése az elsődleges piaci értékesítés után kezdődik. A platform az alapítványok adományozásának megreformálása, ahol NFT-kollekciók kiadásával tudnak a különféle szervezetek támogatást gyűjteni. Ez a platform lehetőséget saját NFT-k tervezésére, a launchpaddel lehetne elindítani egy-egy kollekció mintelését. Mindkét fél jól jár, hiszen nem csak egy egyoldalú adakozásról szólna a történet, hanem a jótevő többet kaphat egy szimpla vállon veregetéstől.

A csapat hidat szeretne építeni a kicsit lemaradt szervezetek és a Web3 között. Ezen felül a platformmal egy határokon átívelő, egyszerű kommunikációs csatornát is szeretne biztosítani az alapítványok számára, hogy megoszthassák erőforrásaikat és tudásukat egymással. A platformon generált profitból a 399 db PIXXTASY NFT tulajdonos passzív jövedelemre tehet szert havi szinten, a birtokolt NFT-k után.

A projekt a white listjét augusztus 31-én UTC 18:00-kor (magyar idő szerint 20:00-kor) publikálja, ahol 0,22 ETH-ért lehet beszerezni 33 db PIXXTASYT. Az első komoly megmérettetés szeptember 07-én kezdődik, amikor első körben 2,22 ETH-ért válik elérhetővé a közönség számára 34 db NFT.

A projekt különlegessége az is, hogy nem az összes eladott NFT után jótékonykodnak, hanem minden héten, különböző szervezetnek, központnak juttatják el adományaikat.

Hírük folyamatosan nő külföldön és belföldön egyaránt, ezért nem terveznek lassítani.

“Meglepődve látjuk, hogy magyar projektként miként válunk nagy, nemzetközi játékossá, akik labdába rúghatnak olyan nevekkel, mint a GOBLINTOWN vagy akár a BAYC. Szóval, mindenki jókívánságát kérjük: hajrá!”

Twitter: pixxtasy

Instagram: https://www.instagram.com/pixxtasy.nft/

TikTok: https://www.tiktok.com/@pixxtasy.nft

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pixxtasy/

Discord: https://discord.com/invite/KKgWGuWgZR

Weboldal: www.pixxtasy.io

Linktree: www.pixxtasy.com