Egy oldal, ahol mindenféle szemetet adhatunk el bitcoinért

Aki ismerősebb a kriptovaluták világában, az biztos ismeri a Scarce City oldalát, amelyen bitcoin segítségével lehet bitcoinért bitcoinos cuccokat eladni. Még Chris Tramount és Aryan Jabbari indította el a projektekt Chiefmonkey segítségével. Két módon lehet bitcoinos cuccokat értékesíteni a Scarce Cityn, egyrészt aukción keresztül, ahol bitcoin letétért cserébe lehet limitálni aukciókra.

A SatsCrap a Scarce City vadiúj projektje

A Scarce City aukcióján ha esetleg mi nyerünk, akkor ki kell fizetnünk a teljes bitcoin árat, ha nem tesszük, elveszítjük a letétbe tett BTC-t. A másik mód, amivel értékesíthetünk a Scarce City oldalán, ha megadunk egy fix összeget, amiért el akarjuk adni a termékünket. Ekkor is letétbe kell tennünk egy kisebb összeget BTC-ből személyes adatok helyett, hogy így legyen garantálható, hogy átadjuk a terméket. A kis bevezetőre azért volt szükség mert most a Scarce City csapatának vadiúj projektjéről írunk, a SatsCrapről.

Ez egy olyan piactér az interneten, ahol már nem csak nagyszerű bitcoinos termékeket adhatunk el, hanem mindenféle ócskaságot és szemetet is. A jelenleg árult termékek kis része valamilyen formában kapcsolódik a bitcoinhoz, mint például egy használt Satoshi Nakamotós baseball sapka vagy használt bányászcuccok. De összességében azonban a legtöbb termék mindenféle kategóriát képvisel. PS4 játékoktól kezdve az orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó bélyegeken át baseball kártyák és ruhák is vásárolhatóak itt nyomott áron.

A vevőknek tehát a jó árak jelentik az előnyt, az eladóknak pedig az, hogy satoshiért adhatják el a cuccaikat. A köztes letéti összeg szintén satoshi, ez hivatott arra, hogy kivédhetőek legyenek a csalások és az adatbiztonság is garantálható legyen. Tehát ha el akarunk adni valamit, akkor be kell fizetnünk egy kisebb összegű satoshit letétként. Ha még eladás előtt visszavonjuk az ajánlatunkat, akkor a letétet visszakapjuk. Amennyiben nyélbe ütünk egy alkut, akkor is visszakapjuk a letétünket néhány kivételes helyzetet leszámítva.

Ilyen például az, ha tiltott terméket akarunk eladni vagy nem küldjük el a terméket időben. Szintén nem kapjuk vissza a letétet, ha nem azt küldjük, amit hirdettünk. Ezt a vevő videóval tudja bizonyítani a bontási folyamat rögzítésével. De ami a legjobb, hogy a SatsCrapen nem kell regisztrálnunk vagy még belépnünk sem, hogy eladhassunk vagy vásárolhassunk. Fontos, hogy a csomagolásra nagyon kell figyelnünk az értékesítési folyamatban, érdemes ezért megnézni a vonatkozó szabályzatot is.