Egy youtuber egy Teslát adott cserébe egy NFT-ért

A YouTube videómegosztó egyik különösen népszerű csatornájának számít a Dan Markham által létrehozott és üzemeltetett What’s Inside csatorna. Alapvetően elég egyszerű a tematikája a csatornának, a nevéből is kikövetkeztethető módon a videók zömében különféle tárgyakat vágnak szét, hogy megnézzék mi van a belsejükben. Vagy bemennek például egy atombunkerbe vagy felnyitnak egy régóta lezárt raktárat, hogy megnézzék mi van odabent. Volt egy videó arról korábban, hogy Markham szerzett egy vadiúj Teslát. És most egy szeptember 15-én közzétett videóban a videós már arról beszélt, hogy az autót elcserélte egy nem helyettesíthető tokenre, azaz NFT-re.

A videósnak mindegy, hogy autó vagy NFT, csak gyűjteni tudja

Saját elmondása szerint a Tesla ára meghaladhatja a 250 ezer dollárt, ami majdnem 80 millió forint. És úgy tűnik, hogy hisz benne, hogy a VeeFriends projektben készült NFT ennél többet fog majd érni. A VeeFriends projektet Eli Burton üzemelteti, akinek a nevéhez a The Adventures of Starman képregénye is köthető. A videóban a youtuber arról beszélt, hogy lehet, hogy pár év távlatából nézve a döntése nagy hülyeségnek fog tűnni, de simán lehet, hogy csak áldani fogja majd a szerencséjét. Burton eredetileg 100 ezer dollár körüli árért akarta eladni a digitális műalkotást, de azonnal lecsapott Markham ajánlatára. Markham elmondta, számára nincs jelentősége pénzügyi oldalról, hiszen vagy gyűjthető NFT vagy gyűjthető autó, neki olymindegy, a lényeg, hogy gyűjthető.

Tesla NFT

Bár a két gyűjtő az NFT-t a blokkláncon transzferálta egymás között, az alku nagy részét a való világban hajtották végre. Hiszen Markham személyesen adta át a papírokat és a kulcsot a Teslához. És bár túlságosan sokat nem veszített azóta az NFT az OpenSea platformján az értékéből, Markham azt mondta, hogy meg fogja tartani a tokent, legalább addig, amíg nem kerül megrendezésre a VeeFriends token birtokosok konferenciája. Ez a kedves kis történet is azt mutatja, hogy az NFT-k egyre inkább összekapcsolódnak a fizikai világ gyűjthető tárgyaival. Mint amikor júliusban Steve Jobs egyik jelentkezését és egy NFT-t bocsátottak egyidőben aukcióra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük