Egyetlen Twitter-válaszért több millió forint? Egy airdrop története

Amikor azt gondolja az ember, hogy már mindent látott a kriptovilágban, akkor jön egy olyan sztori, ami rámutat, hogy a kriptoval tényleg minden lehetséges. Láttunk már hihetetlen egynapos sikertörténeteket és bukásokat, de az az airdrop, ami nemrégiben történt, minden eddigi sztorinál merészebb. Április 29-én, egy 266 ezer követővel rendelkező Twitter-felhasználó, bizonyos @wsbmod kérte arra követőit, hogy posztolják Ethereum tárcájuk címét. Ekkor még nem hangzott el semmi magyarázat vagy indoklás.

A WSB token sikersztorija

Az egyszerű poszt azért úgy volt megírva, hogy elég sokan – valószínűleg csak kíváncsiságból – közzétették a poszt alatt a tárcájuk címét. Néhány nappal később aztán elindult a WSB token az Ethereum hálózatán. Ahogy pedig a token weboldala elindult, a korábban címüket posztoló felhasználók üzenetet kaptak, hogy keressék fel a weboldalt és markolják fel airdropjukat. És a történet legnagyobb durranása akkor következett be, amikor a WSB token árfolyama szárnyalni kezdett. Az airdropot felmarkoló felhasználók egyike arról írt, hogy az airdropból kapott tokenjeit nem sokkal később 7 ETH-ért tudta eladni. Ez több millió forint.

Persze azért ez is egyfajta önbeteljesítő jóslat lett, mert ahogy a történet terjedni kezdett a neten, úgy kezdett emelkedni a token árfolyama is. Egyetlen nappal indulása után a WSB piaci kapitalizációja meghaladta a negyven millió dollárt és az árfolyam a csúcspillanatában majdnem 0.0009 dollárnál is járt. Sokak szerint a híres-hírhedt Wall Street Bets reddit csoporthoz is köthető a token, ez is támogatta a növekedést. Persze ha most megnézzük WSBMOD fiókját a Twitteren, akkor láthatjuk, hogy komoly háborúskodás alakult ki a Wall Street Bets adminokkal. Viszont ettől függetlenül, egyetlen nap alatt 5000 WSB birtokos lett, ami elég masszív indulás. A WSB Twitteres posztos ügye óta több hasonló kezdeményezés volt már, de ezek egyike sem tudta megközelíteni a WSB sikerét.