Egykor ezzel volt tele minden, ma már senkit nem érdekelnek a Bitcoin rúnák

A Rune (rúna) tranzakciók közel 90%-al estek vissza a Bitcoin hálózatán júniusban.

A bitcoinbányászok kevesebb, mint 2 Bitcoint kerestek az elmúlt héten a rune tranzakciókon. Ez jelentős csökkenést jelent az április 24-i rekordhoz képest. Áprilisban a bitcoin felezés idején 884 Bitcoin díjat szereztek a bányászok ugyanezeken a tranzakciókon.

A Bitcoin rúnák lehetősége most már keveseket vonz

A Bitcoin blokklánc új token szabványa, a Rune napi átlagos tranzakciószáma több mint 88%-ot esett vissza az júniusi legmagasabb ponthoz képest is.

A Dune Analytics adatai szerint az átlagos napi rune tranzakciók száma június 22. és 28. között 37 820 volt. Ez közel 90%-os csökkenést jelent a június 9. és 15. között regisztrált napi 331 040-hez képest.

Ez a legalacsonyabb tranzakciós szint a Bitcoin április 20-i negyedik felezési eseményén indított protokoll indulása óta.

Napi Runes tranzakciók a protokoll április 20-i indulása óta. Forrás: Dune Analytics

A rune tranzakciók az elmúlt héten az összes Bitcoin-tranzakciónak csak 4,9-11,1%-át tették ki.

A Runes tranzakciók meredek zuhanása jelentős hatással volt a Bitcoin bányászok díjaira, akik még mindig érzik a legutóbbi felezési esemény hatásait.

A Bitcoin Runes kevesebb, mint 2 bitcoinnal járult csak hozzá a bányászok díjaihoz az elmúlt egy hét során – ami óriási visszaesést jelent az április 24-i rekordhoz képest.bitcoin nft tranzakciók

A Bitcoin díjai a Runes-tól származnak április 20. óta. Forrás: Dune Analytics

Az Ordinals feliratok és a BRC-20 tokenek díjai még alacsonyabbak voltak ugyanebben az időszakban.

Ezeket a protokollokat eleinte új bevételi forrásként hirdették meg a bányászok számára, akik korábban a szokásos peer-to-peer Bitcoin-átutalásokra támaszkodtak bevételeiket tekintve.

Az ezekből a rúnákból és ordinálisokból származó díjak fedezni tudták az április 20-i felezési eseményt követő néhány napban a blokktámogatás 50%-os csökkentését. Azóta azonban a kereskedési volumen nagyrészt kiszámíthatatlan.

Az Ordinals feltalálója, Casey Rodarmor április 20-án piacra dobta a Bitcoin rúnákat. Az alternatív megoldásoknál hatékonyabb módszerként hirdették a Bitcoin hálózaton történő új tokenek létrehozására

A hálózati díjak és a Bitcoin árának csökkenése miatt a Bitcoin hash ára – amely a bányászok bevételének fő mérőszáma – majdnem a valaha volt legalacsonyabb szintre esett. Eközben a Bitcoin bányászok készletei 1,90 millió Bitcoinra zuhantak le június 19-én, ami bitcoinban kifejezve a legalacsonyabb szint az elmúlt 14 évben.