Egyre kevesebben töltik le a kereskedési alkalmazásokat

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

50%-kal visszaesett a kereskedési alkalmazások letöltése. Vége a lakossági befektetők lelkesedésének?

A Robinhood alkalmazás letöltése jelentősen visszaesett – és ez a JP Morgan elemzői szerint a vállalat részvényeinek árfolyam csökkenéséhez vezethet majd a jövőben.

A Robinhood részvényei valójában akár 20%-os értékcsökkenést is elszenvedhetnek, mivel a mém részvény-őrület csillapodni látszik a befektetési bank elemzői szerint.

Robinhood mellett kevesebben töltik le a Binance és a Coinbase applikációját is

Az elemzők szerint az alkalmazás letöltési és aktív felhasználói mutatói jelentősen visszaestek ebben a negyedévben. 78%-kal csökkent a letöltések száma illetve, ami még rosszabb, 40%-kal visszaesett az aktív felhasználók száma is. A hasonló könnyen használható kriptovaluta kereskedési alkalmazások letöltései ugyanilyen tendenciát mutatnak. A Coinbase és a Binance applikációinak letöltése is csökkent – bár nem olyan drámaian: mindkettő körülbelül 50%-kal esett vissza az év második felében.

Vége a Robinhood népszerűségének?

A Robinhood alkalmazás lehetővé teszi a lakossági befektetők számára, hogy könnyen és gyorsan vásároljanak részvényeket, sőt akár kriptovalutákat is. Különösen népszerű volt az alkalmazás a fiatal és amatőr befektetők körében az év elején. Az alkalmazás áprilisban jelentette be, hogy 9,5 millió ügyfele vásárolt kriptovalutát 2021 első negyedévében, ami 458%-os növekedést jelent 2020 negyedik negyedévéhez képest.

A mém részvények is népszerűek voltak az alkalmazásban, különösen a GameStop short squeeze során. Ekkor az amatőr kereskedők az égbe emelték a haldokló videójáték-kiskereskedő GameStop részvényárfolyamát, és közben rengeteg pénzt veszítettek a Wall Street-i nagybankok. A Robinhood pár napra le is állította a GameStop kereskedését, amiért a lakossági befektetők haragja zúdult rájuk.

Azóta a cégnek több problémája is akadt. A társaság júliusban került a tőzsdére és sikerült a legrosszabb debütálást elérnie a tőzsdei bevezetéskor. A részvények a nyitás napján 8,4%-kal 34,82 dollárra estek a 38 dolláros nyitóárukról. A cégnek a szabályozókkal is gondjai voltak. A társaságot júniusban rekord összegű 70 millió dolláros bírsággal sújtották az ügyfelek széles körű és jelentős károkozása miatt. A pénzbírságot a félrevezető kommunikációhoz, rendszerkimaradásokhoz és a bonyolult ügyletekhez kapcsolódó nem megfelelő vevői tájékozatás miatt kapták.

Az elemzők szerint ezek a gondok, valamint a Bitcoin és más kriptoeszközök árának csökkenése az év második felében az oka annak, hogy kevesebb ember használja az alkalmazást.

Forrás: Bloomberg

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.