Egyre több a bitcoin bálna, állítja a Glassnode, de honnan jönnek?

2019 év eleje óta egyre több a bitcoin bálna, ami a nagy befektetők körében egy intenzív akkumulációs időszakra utal. Ezen befektetők nagy mennyiségű kriptovalutát halmoznak fel.

Úgy tűnik, hogy a nagy tőkével rendelkező kripto befektetők abban bíznak, hogy a kriptovaluták hosszú távú kilátásai kedvezőek lesznek, mivel gyorsan közeledünk a 2018 májusában tapasztalt mindenkori csúcshoz.

Az adatok azonban azt mutatják, hogy ez a szám nem amiatt növekszik, hogy a piacra egyre több új pénz kerülne be, hanem azért, mert egyre több nagybefektető vonja ki a pénzét a kriptotőzsdékből, és helyezi át hideg tárcára.

A bitcoin bálnák a kriptovaluta kínálat 22%-át ellenőrzik

Bitcoin bálnának hívjuk azokat a befektetőket, akiknek több mint 1000 BTC-jük van. Egyre több ilyen bálna jelenik meg, amely egyértelműen a bitcoinnal kapcsolatos közép-és hosszútávú pozitív kilátásokat jelzi.

A Glassnode elemző platform adatai azt mutatják, hogy a felhalmozódási minta először 2018 januárjában kezdődött, miután több éven keresztül kevés bálna uralta a piacot.

A Glassnode felmérése arra hívta fel a figyelmet, hogy a legtöbb BTC bálna 2016 elején volt. Ezután fokozatosan csökkent a számuk. Habár folyamatosan nő a bálnák száma, még mindig jóval a 2016-os csúcs alatt van a nagy BTC készlettel rendelkező befektetők száma.

A jelenlegi bálnák a teljes bitcoin kínálat körülbelül 22%-át ellenőrzik. De honnan kerültek elő ezek a bálnák?

A Glassnode azt nyilatkozta, hogy nem áramlik be friss tőke a piacra. Csak azért nő a bitcoin bálnák száma, mert egyre több nagybefektető veszi ki a pénzét a kriptotőzsdén lévő tárcából, és úgynevezett cold wallet-re, azaz hideg tárcára helyezi át. 

A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju korábban azt mondta, hogy amikor a bálnák a kriptotőzsdékből kivonják a pénzt, utána bikapiac szokott következni.

Ju úgy fogalmazott, hogy „Vásárolj BTC-t, amikor a bálnák bitcoint vonnak ki a tőzsdékből. A bika piac általában négy hónappal azután kezdődik, hogy a tőzsdékről való kivonás elérte a legmagasabb értéket…” Ha lehet hinni a szakembernek, akkor ez azt jelenti, hogy a következő hónapok pozitívak lehetnek a bitcoin és a többi kriptovaluta számára.