21 milliós veszteség után eltűnt kedvenc kriptobálnánk, J0E007

J0E007, a bitcoin ellen fogadó kriptóbálna nyomtalanul eltűnt a föld színéről: Twitterét letörölte, Bitfinex fiókja már nem jelenik meg a tőzsde statisztikái között. Készítsük a zsebkendőket, itt az ideje a könnyes búcsúnak?

Elúszott a bálna: J0E007 eltűnt

Joe-t, avagy talán ismertebb nevén J0E007-et valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk: bőven cikkeztünk róla már mi is itt az elmúlt hónapokban. (Lehet, hogy jó is, hogy nyoma veszett Joe-nak; lassan fan oldallát kellett volna minősítenünk magunkat, amilyen gyakran írunk róla.) A kriptobálnák mozgását azonban nem csak mi, hanem a kereskedők és a kriptoközösség is nagy érdeklődéssel szokta figyelni, hiszen nagy hatással lehetnek az árfolyam mozgására – Joe-t is számtalanszor hozták már összefüggésbe egy-egy hirtelen bitcoin árfolyamváltozással.

A „medvebálnaként” is emlegetett kereskedő eddig előszeretettel fogadott a bitcoin ellen: short pozíciója a bitcoinnal szemben pedig az év első negyedében bőven az ő halmára hajtotta a vizet. Azonban minden jónak vége szakad: a bitcoin erősödése (ahogy ma már írtuk is, február óta először lépte át újra a 10 ezer dolláros határt a kriptopénz) nem Joe-nak kedvezett. A Bitfinex kereskedői adatai szerint ugyanis 21 millió dollár nem realizált veszteséggel kellett szembe néznie. Ez volt legalábbis az utolsó kép, amit a bálnáról láthatott a világ – ezt követően ugyanis nyoma veszett.

Twitter letörölve és a Bitfinexről is eltűnt

Ezt követően Bitfinex fiókját törölte (vagy legalábbis valahogy elérte, hogy eltüntessék az publikált adatok közül statisztikáját). Twitter fiókjára kattintva – ahol az elmúlt években, hónapokban előszeretettel osztotta meg véleményét a hamis kereskedelmi volumenekről és a bitcoin árzuhanásokról is – egy üres oldalt láthatunk csak. A fiókot törölték ugyanis, így már itt sem érhető el Joe, illetve bölcs meglátásai.

21 milliós veszteség után eltűnt kedvenc kriptobálnánk, J0E007

Hogy tényleg véglegesen eltűnt-e a kereskedők közül Joe, azt azért erős kételkedéssel fogadjuk. Bár való igaz, hogy úgy tűnik, egy kis időre visszalép (legalábbis a nyilvánosságtól mint kriptobálna), azért korántsem lehetetlen, hogy a jövőben még visszatér közénk. Addig is: Isten veled, Joe!