Egyre több bitcoint tartanak meg maguknak a bányászok

A bitcoinmagazine.com adatai szerint egyre több Bitcoint tartanak meg maguknak a bányászok és egyre kevesebb érmét értékesítenek a bányászat után egyből. Az utóbbi években, ahogy a Bitcoin bányászati nehézsége egyre nőtt és a Bitcoin bányászat egyre komolyabb iparággá nőtte ki magát, a bányászok is egyre költségesebb berendezésekkel, egyre nagyon üzemben dolgoztak. Az otthoni hobbibányászok helyét átvették a profi befektetők, akik gyakran hitelből húzzák fel a rengeteg bányászfarmot, bérlik a bányászatnak helyet biztosító területet stb. stb., így a bányászatból származó coinok túlnyomó részét egyből el kell adniuk, hogy a költségeiket fedezzék. Ez mindig is érzékelhető, folyamatos eladói nyomást helyezett a piacra.

Az, hogy a bányászok elkezdték növelni a megtartott érmék számát több dologra utalhat. Egyrészt, a jelenlegi rekordárfolyam mellett, egyszerűen kevesebb érme eladásával is fedezni tudják a fiat valutákban jelentkező költségeiket, illetve a bitcoin egyre növekvő elfogadottságának hála egyre könnyebben tudnak új forrásokat bevonni. Másrészt sok bányász egyre optimistább, így egyre inkább máshonnan vonnak be forrásokat a költségek fedezésére, hogy minél több érmét tarthassanak meg maguknak, az árfolyam jövőbeni növekedésére számítva.

Év eleje óta megfigyelhető a tendencia

A bányászok által adott napon eladott bitcoin érmék száma

A fenti ábrán is jól látható, hogy a januári értékhez képest, több, mint 50 százalékkal kevesebb érmét küldenek a bányászok a különböző kriptotőzsdékre eladás céljából. Az is megfigyelhető, hogy az adott napon bányászok által eladott érmék száma év eleje óta folyamatosan csökken, amit még a tavaszi összeomlás sem tudott megtörni, így a bányászok körében sokan régóta épülő optimista tendenciát vélnek felfedezni.

Az utóbbi napokban, hetekben egyre többen beszélnek a bitcoin árfolyamának 100,000 dolláros álomhatáráról. Míg korábban ezt a legoptimistább elemzők is csak év végére várták, jelenleg több bitcoin rajongó elemző is november végére jósolja. Bár ebben továbbra is sokan kételkednek, az októberi több, mint 50 százalékos árfolyam növekedést nézve, elvileg nem elképzelhetetlen. A Bitcoin hálózat napok óta rekordmagas aktivitása után, most a bányászok optimista bitcoin felhalmozása is egy újabb jelenség, amely az optimisták szerint az álomhatár mielőbbi eljövetelét segítheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.