A történelmi összeomlás ellenére a legtöbb Bitcoin befektető még mindig nyereséges

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bitcoin piac 12 éves története során az egyik legsúlyosabb összeomlást szenvedte el az eltelt hetekben. Azonban az elmúlt napok hatalmas lehívásai ellenére a legtöbb Bitcoin befektető még mindig nyereséges.

Bár igaz, hogy az összeomlást részben a pánikeladásoknak köszönhetik, a Glassnode blokklánc elemző cég szerint a legtöbb hosszú távon tervező Bitcoin tulajdonos nem áll készen arra, hogy megváljon coinjaitól. Az elemzők legfrissebb adatai szerint az összes Bitcoin „entitás” 73,17%-a továbbra is ragaszkodik Bitcoinjához.

Az „entitást” a Glassnode olyan címcsoportként definiálja, amelyet ugyanaz a hálózati entitás vezérel. A héten kiadott jelentésében a cég megjegyezte, hogy „A Bitcoin piaca éppen most tapasztalta meg a legnagyobb hitelállomány-leépítést a 2020 márciusi eladási hullám óta”. A veszteséges coin tulajdonosok „nagyrészt az elmúlt 3-4 hónapban vásároltak be a kriptókból”.

Más szavakkal kifejezve tehát, annak ellenére, hogy a Bitcoinnal a jelenleg minden idők legmagasabb, 64 000 dollár körüli árfolyamához képest most féláron kereskednek, a legtöbb befektető jóval a jelenlegi 37 000 dollár körüli szint alatt vásárolt be belőle. Így eddig nem is kellett veszteséget elkönyvelniük.

“Az eladások során azonban az 1-3 éve meglévő coinoktól való megválás valójában lényegesen kevesebb a teljes aktivitás arányában” – tette hozzá a jelentés. “Ez arra utal, hogy az öreg kezek nem remegtek meg, és nem akartak kilépni a befektetésből.”

árzuhanás

A bálnák lehetőséget látnak az árfolyam zuhanásban

Az adatok azt is kimutatták, hogy az eladás során a nagy bálnák – 10 000 vagy annál több Bitcoint (legalább 382 millió dollár) tartalmazó tárcák – mennyisége 85-ről 90-re nőtt. Ez azt jelenti, hogy a nagy befektetők ezt a lehetőséget is kihasználták, hogy további Bitcoinhoz jussanak.

Ennek ellenére nem tagadhatjuk, hogy a múlt hét kemény volt a Bitcoin számára. Elon Musk tweetjei és a kínai szabályozási hírek vezettek a piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb kriptovaluta összeomlásához. A múlt héten a Bitcoin árfolyama a 30 000 dolláros árfolyamra zuhant, ami 52%-kal alacsonyabb, mint az áprilisban elért csúcs.

Összességében tehát az adatok azt jelzik, hogy elsősorban azok az emberek tűntek el a piacról, akik még mindig nagyon újak a kriptobefektetések világában. “Nem kérdés, hogy a legutóbbi eladási tevékenység nagy részét a rövidtávú befektetők hajtották végre. Olyanok, akik az elmúlt 6 hónapban vásároltak kriptókat” – jelentette a Glassnode.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.