Egyre több milliomos szállna fel a kriptók vonatára

A Bitcoin szárnyal: 1BTC 18 ezer dollár, így nem csoda, hogy a milliomosok háromnegyede tervez kriptovalutába befektetni – az új globális közvélemény-kutatás szerint.

A világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó szervezete, a deVere Group által végzett felmérés eredménye azt mutatja, hogy a milliomosok 73%-a már befektetett vagy tervez kriptovalutába fektetni.

A Bitcoin tegnap elértem a 18 ezer dollárt, megközelítve a 2017-ben elért 19.763 dollárt. A kriptovaluta teljes piaci kapitalizációja pedig több mint 336 milliárd dollár, amely meghaladja a korábbi 335 milliárd dolláros rekordot.

A milliomosoknak bőven van beleszólásuk a kriptovaluta világba

A kérdőivet kitöltő milliomosok közül több mint 700 válaszadó Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten, Kelet-Ázsiában, Ausztráliában és Dél-Amerikában él.

A deVere Group vezérigazgatója és alapítója, Nigel Green szerint a Bitcoin ára éves szinten 125%-kal emelkedett, így ismét elnyerte az év egyik legjobban teljesítő kriptovaluta díjat.

Ahogy a felmérés eredménye is mutatja, a BTC lenyűgöző teljesítménye felkeltette a gazdag befektetők figyelmét, akik elismerték, hogy a jövő a kriptovalutáké.  A tavalyi felméréshez képest idén 5%-kal nőtt a befektetők vagy befektetni kívánók száma” – nyilatkozta Nigel Green.

A megkérdezett milliomosok közül sokan felismerték, hogy az áremelkedés fő mozgatórugója az intézményi befektetők növekvő érdeklődése a kriptovaluta iránt, akik örömmel kihasználják a kriptovaluták által kínált magas hozamokat.

Nigel Green kihangsúlyozta, hogy a gazdag befektetők – többek között a legnagyobb Wall Street-i bankok – tisztában vannak a világ legnagyobb és legbefolyásosabb decentralizált pénzénem sikereivel, ami

„azt jelenti, hogy a milliomosok a tudásukat és tőkéjüket szívesen fektetik be egy virágzó szektorba, és azt sem hagyják figyelmen kívül, hogy a PayPalnak a közelmúltban hozott újítása lehetővé teszi az ügyfelek számára a Bitcoin vásárlását, eladását és tárolását.

Továbbá, a deVere vezérigazgatója elmondta, hogy az emelkedő árfolyamú Bitcoin rendkívül vonzó a befektetők számára, mivel egyre többen tartanak az elszabaduló inflációtól, a fiat pénzek értékvesztésétől.

Nigel Green elmondása szerint a hatalmas pénznyomtatási programhoz hasonló intézkedések csökkentik a hagyományos devizák, például a dollár értékét.

Azonban, a „kriptovaluták egyéb okból is kimagaslóak: a határokon átívelő fizetésre tökéletesen használhatóak; digitálisak, így hozzájárulnak világunk digitalizációjához.”

Nigel Green a felmérés eredményéből adódóan arra következtet, hogy a milliomosok nem akarnak lemaradni a jövő pénzéről, és örömmel használják a kriptovalutákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük