A világ milliomosainak 68%-a már befektetett

68%-a a világ milliomosainak már befektetett vagy tervbe vette, hogy 2022 végéig befektet a kriptovalutákba, jelentette a dubaji székhelyű pénzügyi tanácsadó DeVere Group.

A világ milliomosainak többsége már befektetett

A deVere Group több mint 10 milliárd dollár ügyfélvagyon forgatását látja el, több mint 100 országban 80 000 ügyféllel rendelkezik.

A magánszemélyek kétharmada, akikek vagyona meghaladja az 1 millió angol fontot (átszámítva 360 millió forintot), már befektetett vagy tervez Bitcoinba (BTC), Etherbe (ETH) és Ripplébe (XRP) fektetni.

A felmérésben több mint 700 deVere ügyfél vett részt az Egyesült Államokból, Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Japánból, Katarból, Svájcból, Mexikóból, Hong Kongból, Spanyolországból, Franciaországból, Németországból, Dél-Afrikából és az Egyesült Arab Emírségekből.

Ég lehet a határ a kriptopénzeknek, állítja a DeVere alapító

Nigel Green DeVere alapító 5 döntő tényezőt hangsúlyozott ki, mely a világ milliomosainak érdeklődését továbbra is a kriptókon tarthatja, nem kihagyva a ‘félek, hogy kimaradok‘ (FOMO) mentalitást. Green szerint az egyik legnagyobb előnye a kriptopénzeknek, hogy nem ismernek határokat és bárhol, bármikor lehívhatóak a világon.

EXITELJ!

Másodikként következőkben kiemelte, a kriptók passzolnak az általános digitalizációs trendbe és hogy a digitális eszközökkel való világi problémákra is megoldást lehet találni, mint például a hazautalási piacok magas költségeire, vagy a világ 2 milliárd alulbankoltjának pénzügyi kirekesztettségére. Emellett a fiatalabb generációk szintén aktívan érdeklődnek az értékrendjükhöz jobban passzoló, ‘menőbb’ kriptopénzekhez, mint a száraz, korrupt és elitista hagyományos befektetési intézmények termékkínálatához.

Green hozzátette, szerinte helyén van a szektorba vetett bizalom és csak az “ég lehet a határ a kriptopénzeknek” arra a következtetve, hogy a felmérés igazolt nemzetközi kripto-optimizmusról tanúskodik.

Nem is jöhetett volna jobbkor a felmérés. A Bitcoin eddig megmagyarázatlan körülmények között 6%-ot erősödve 5800 dollár fölé katapultálta magát és ezzel 5 hónapos csúcson az árfolyama.


 

Egyik lehetséges tényező a hirtelen jött hó eleji rali mögött a Fidelity Investments eszközkezelő tegnapi kimutatása lehetett, mely alapján az intézményi befektetők 22%-a már digitális eszköz tulajdonos.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

(Borítókép: Majmok a középkor milliomosainak udvarában. A majmok akkor még a kiváltságosok játékszerének számítottak. No pun intended. Forrás: Mâcon, Bibliothèque municipale, Ms 1, f. 211, 15th Century)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük