Egyre valószínűbb, hogy eladják a CoinDesket

Az elmúlt napokban megint felröppent a pletyka, hogy a sokak által ismert kriptos híroldalt, a Coindesket eladják. Jelenleg a Digital Currency Group (DCG) birtokában van, amely cég viszont javítani szeretné a pénzügyi helyzetét, ezért gondolkodnak az eladáson. Még nem egyértelmű, hogy mi lesz a Coindesk sorsa, mindenesetre az tény, hogy a portál befektetési bankárokkal kötött tanácsadói szerződést nemrégiben.

A DCG nehéz helyzetét az FTX-ügy okozta

A Lazard tanácsadói cég bankárai abban segítenek a Coindesknek, hogy eldöntsék, teljesen vagy egészben eladják a portált. Már hónapok óta megy a pletyka a közösségi médiában az oldal eladásáról. Még 2016-ban a DCG 500 ezer dollárért vette meg a portált és ha igazak a hírek, akkor az elmúlt hónapokban 200 millió dollárnál is nagyobb ajánlatok jöttek a CoinDeskért. Ami tény, hogy a DCG-nek jól jönne most ez a pénz. Január 17-én arról tájékoztatták a részvényeseiket, hogy felfüggesztik az osztalékkifizetéseket is, hogy így javítsák a mérlegük helyzetét. Azt is tudjuk, hogy miért van nehéz helyzetben a cég.

A DCG egy másik leányvállalata, a Genesis Global ugyanis a csőd szélén áll. Kiderült, hogy több mint 3 milliárd dollárral tartoznak a hitelezőiknek. Ez pedig hatalmas összeg, még akkor is, ha egyébként a DCG portfoliójában több mint 200 kriptos startup is szerepel, köztük a CoinDesk. De kevesen tudják, hogy a DCG-hez tartozik a Grayscale Investments, a Luno kriptotőzsde vagy éppen a Foundry nevű tanácsadó cég is. A közösségi médiában sokan írnak arról, hogy a DCG saját sírját ásta meg. Hiszen pont a CoinDesk tette közzé azt a cikket még novemberben, ami aztán az FTX kriptotőzsde csődjéhez vezetett. És az FTX csődje pedig komoly nehézségeket okozott a Genesis Globalnak.