El Salvador lakosságának kevesebb mint 2%-a rendelkezik kriptovalutával

Egy nemrégiben készült jelentés szerint El Salvadorban a kripto iránti lelkesedés elmarad, az ország folyamatban lévő kriptopárti kezdeményezései ellenére.

Annak ellenére, hogy El Salvador kormánya folyamatos erőfeszítéseket tesz a kriptopénzek széles körű elterjedésének előmozdítására az országban, a CoinGecko egy nemrégiben készült jelentése kiemelte, hogy a kriptotulajdonosok száma korlátozott az országban.

A december 7-én közzétett jelentés megismétli, hogy El Salvador egyedül áll a világon az egyetlen olyan országként, amely aktívan használja a kriptót törvényes fizetőeszközként. Ugyanakkor a lakosságának viszonylag kis százaléka rendelkezik jelenleg bitcoinnal.

Ezen progresszív intézkedések ellenére a BTC Price BTC Price elfogadása El Salvadorban továbbra is viszonylag alacsony.

A Triple-A adatai szerint a 6,36 millió lakosú El Salvadorban körülbelül 109 175 embernek van bitcoinja, ami körülbelül 1,72%.

Ezenkívül El Salvador az 55. helyen áll a globális kriptoelfogadási indexen. Azonban több nemzet, köztük olyanok is, amelyek betiltották a kriptót, gyorsabb növekedési ütemet tapasztalnak.

Annak ellenére, hogy Kínában tilos a kriptodevizák használata, a jelentések szerint a kínai polgárok nagyobb százaléka rendelkezik digitális eszközökkel.

“Becslések szerint Kína teljes lakosságának 4,08%-a (azaz 58 millió ember) rendelkezik jelenleg kriptopénzzel” – áll a jelentésben.

Mindez Nayib Bukele salvadori elnök bejelentését követi, miszerint az ország összesített bitcoin-befektetései elérték a 131 millió dollárt. December 4-ig ez 3,6 millió dolláros nettó nyereséget jelentett, ami összesen 2,84%-os nyereséget eredményezett.

Eközben El Salvador kormánya megerősítette szándékát a kripto befektetések növelésére az országon belül.

December 8-án jelentették, hogy az ország egy új, befektetésen alapuló állampolgársági kezdeményezést indított, amely tartózkodási vízumot és az állampolgársághoz vezető utat biztosít azoknak, akik hajlandóak 1 millió dollárt bitcoinba vagy Tetherbe fektetni az országban.