Elhunyt a Cointelegraph fiatal társalapítója, Toni Lane Casserly

Toni Lane Casserly, a legnagyobb kriptomédia, a Cointelegraph alapítója 2020. április 14-én texasi otthonában elhunyt. Halálát édesapja jelentette a Facebookon. Legközelebbi barátai és a kriptoközösség legnagyobb alakjai azt írták a Twitteren, hogy Casserly már egy ideje nem volt jól, tavaly augusztusban visszaköltözött szüleihez Texasba.

Toni Lane fiatal, ambiciózus vállalkozó volt egy olyan szektorban, ahová csak nagyon kevés nőnek sikerült eddig betörnie. A blokkláncipar elkötelezett híve volt, tanácsadó és igazgatósági tag több különböző szervezetben, mint például az amerikai Institute of the Future, a SingularityU és a Cisco.

A Cointelegraph-al messzire jutott

Nem utolsósorban azonban a Cointelegraph alapítójaként vált híressé. A 2013-ban hozta létre kriptohíroldalt, amely ma az egyik legnagyobb és legismertebb, független digitális forrás a kriptoközösség számára. A blokklánc technológia, a kriptovaluták és a fintech világ egyik legkiemelkedőbb médiuma, mely 9 nyelven közli az iparág legfontosabb híreit a nap 24 órájában.

Toni Lane elkötelezett bitcoin és kriptovaluta hívő volt. Úgy gondolta, hogy a digitális valutákban rejlik a világ jövője. Rengeteg időt töltött az iparág tanulmányozásával. A bitcoin és blokklánc technológia iránti elképesztő lelkesedése messzire repítette őt az amúgy férfiak által uralt térben. A blokklánc Jeanne d’Arc-jának, illetve a bitcoin fiatal csillagának is nevezték.

Casserly több humanitárius kezdeményezéshez is csatlakozott az elmúlt években, ahol bitcoinban nyújtott segítséget a különböző segélyszervezeteknek. Az egyik legismertebb program amiben részt vett Sierra Leonéban volt az ebola járvány idején. 

Rendkívül sokszínű egyéniség volt, akit szinte minden érdekelt. Sokat foglalkozott a környezetvédelemmel és a művészettel is. Nemrég kezdett el egy új projekten dolgozni, melynek a CULTU.RE nevet adta. Ez egy immaterialista mozgalom, amely szerint tudat egy közvetítő eszköz. Hitt abban, hogy a világ egy jobb hellyé válhat a blokklánc segítségével. Sajnos a projektet már nem tudja befejezni, habár nagy reményeket fűzött hozzá.

Halálával óriási űrt hagyott maga után, de a kriptoipar soha nem felejti el. Munkássága és kitartása számos fiatal nőt inspirálhat arra, hogy a szektorba lépjen.