Elhunyt Blummer Tamás, Bitcoin fejlesztő

  • 27
  •  
  •  
  •  

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy rákban elhunyt Blummer Tamás, pionír Bitcoin fejlesztő. Blummer 2012 óta vett részt aktívan a Bitcoin fejlesztésében, 2020. január 12-én hunyt el hosszas rákkal folytatott küzdelem után.

Blummer hozzájárulása a Bitcoin ökoszisztémához a Rust Bitcoin területén figyelemreméltó, ami egy Bitcoin hálózati könyvtár Rust programnyelven írva. Mellette segédkezett a CoinTerra korai ASIC-bányász hardvergyártó startup elindulásában, a saját Bits of Proof technológiai vállalatát a decentralizált pénzügyi szolgáltató Digital Assets Holdings vásárolta fel, ahol később mint vezető fejlesztő dolgozott.

Blummer halálát Tuur Demeester, az Adamant Capital vezetője jelentette be tegnap délután. “Az elmúlt három évben rákkal küzdöttél, és bátran felvetted a harcot vele. Nagyon hiányozni fog a barátságod, bölcs szavaid és a humorod. Köszönöm a sok leckét a Bitcoinról és az életről. Fájó szívvel veszek búcsút.”

Az írás pillanatában több százan fejezték ki gyászukat az elhunyt Bitcoin fejlesztő Twitter felületén.

“Az elmúlt évben Tamás keményen dolgozott, hogy egy bitcoin SPV kliens könyvtár örökséget hagyjon hátra.” tweetelte Matt Corallo, Bitcoin Core fejlesztő. “Bár eddig egyszemélyes projekt volt, tehetséges ember volt, munkáját érdemes megnézni és folytatni.”

Blummer Tamás öröksége

A LinkedIn profilja alapján Blummer a Deutsche Banknál dolgozott 1996 és 2012 között, majd csatlakozott a Morgan Stanleyhez Budapesten, mint vezérigazgató. Hivatalosan 2014-ben vetette bele magát mélyebben a Bitcoin ökoszisztémába, mikor csatlakozott a CoinTerra vállalathoz.

Blummer élete végéig aktívan dolgozott, egyik utolsó blogbejegyzése 2019. december 16-ai, amiben a központi bank hátrányairól ír.

“A központi banknak mindig van elég pénze, hiszen az hozza létre,” írta Blummer a bejegyzésében. “A Fed ezzel foglalatoskodik 2019 szeptembere óta több száz milliárddal növelve [a kínálatot]. Ennek ellenére ugyanakkor azt jelzi a piacoknak, hogy nincs elegendő pénz mindenki számára. Ez olyan, mint a vér a vízben a ragadozók számára, akik ezzel megerősítést kapnak, hogy egyes bankok bajban vannak, vagy magas kamatot kell fizetniük a rövid lejáratú készpénzért vagy pedig nyomott áron likvidálniuk kell az eszközeiket.”

Nyugodjék békében.


>>>Biztonságos böngészés sütik és reklámok nélkül? Próbáld ki a Brave-t!


  • 27
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.