A Circle eurós stabilcoinja, az EURC már elérhető a Base hálózatán is

Egy július kilencedikei bejelentés szerint a stabilcoin-kibocsátó Circle elindította euróval fedezett stabilcoinját, az EURC-t a Base hálózatán, ezzel bővítve azon hálózatok listáját, ahol a coin natívan kibocsátható és kereskedhető. Az EURC korábban natívan csak az Avalanche, Ethereum, Solana és Stellar platformokon volt elérhető. A Base hozzáadása az első alkalom, hogy az EURC elérhetővé vált egy Ethereum második réteges hálózaton. Korábban ezek a második réteges hálózatok csak az EURC más hálózatokon létező verzióihoz kötött, származékos formáját használhatták.

A Circle lépésével a MiCA-nak megfelelő EURC is elérhető a Base-en

A Circle a közleményében hangsúlyozta, hogy a hozzáadás megkönnyíti az e-kereskedelmi alkalmazások számára a globális kereskedelem bonyolítását. Az EURC és az amerikai dollárral fedezett USDC “az első olyan globális kibocsátótól származó stabilcoinok a Base-en, amelyek megfelelnek az új Markets in Crypto-Assets (MiCA) EU-s szabályozásnak” – áll a közleményben. A Bitstamp kriptotőzsde korábban bejelentette, hogy törli az EURC versenytársát, a Tether Euro-t (EURT) a tőzsdéről azzal az indokkal, hogy az állítólag nem felel meg a Markets in Crypto-Assets (MiCA) keretrendszernek.

A friss bejelentés örvendetes hír lehet azon Base felhasználók számára, akik eurót szeretnének dollárra váltani, vagy fordítva. Egy 2023-as tanulmány szerint a blokkláncon végrehajtott devizakereskedések akár 80%-kal is csökkenthetik a költségeket. A Base felhasználóknak azonban még egy kicsit várniuk kell, mielőtt ezeket a kereskedéseket az általuk preferált decentralizált tőzsdéken lebonyolíthatják, mivel néhány tőzsde még nem vette fel az új coint. Az “EURC” keresése az Aerodrome, Uniswap és BaseSwap Base verzióin nem hozott eredményt még július 9-én.

A PancakeSwap már lehetővé teszi a token kereskedését az “import” funkcióján keresztül. De csak azután, hogy a felhasználónak egy határozott figyelmeztetést ad. A bejelentés szerint az EURC token helyes címe a Base mainnet-en a 0x60a3e35cc302bfa44cb288bc5a4f316fdb1adb42.