Egy hét alatt 4000 dollárt gyengült a bitcoin árfolyam – szemezgetés az elmúlt hetek eseményeiből

Miközben mindenki a Super Bowlra készült a hétvégén a kriptopénz piac ismét egyre mélyebbre került a héten köszönhetően egy sor negatív hírnek. Rövid összefoglaló az elmúlt hetek eseményeiből.


Ismét 30%-nál többet gyengült a bitcoin árfolyama, idén már sokadszorra

Miután csütörtökön benézett a bitcoin árfolyama 10000 dollár alá és nem sok kellett hozzá, hogy még tovább essen. A zuhanás 7700 dollárnál állt meg, innen pattant vissza ideig-óráig a bitcoin ára 9500 dollárig. Bár sokan reménykedtek benne, hogy könnyen visszakorrigál majd 10 000 dollár fölé az átlagos árfolyam szint a közeljövőben, ehelyett azonban további 15% gyengülés következett vissza a csütörtöki mélyrepülés szintjére.

4000 dollárral gyengült a bitcoin árfolyama

A többi kriptopénz követte a bitcoin árfolyam mozgását, kivétel nélkül minden coin árfolyam görbéje meredeken esett.

Mi minden történt most a kriptopénz piacon?

Mivel már sok kriptopénz kereskedő alapból pánik üzemmódban van az elmúlt napok és hetek hírei nem hatottak túl nyugtatóan az idegekre, ami sok esetben őrült értékesítési hullámot vont maga után.

Tilltott kriptoKét hete Koreában több, mint 400 millió dollárnyi veszteséget könyvelhet el a Coincheck tőzsde egy támadást követően, Indiában pedig felfüggesztették a kriptopénzekkel foglalkozó felhasználók és tőzsdék bankszámláit.

A múlt hét sem telhetett el izgalom nélkül. Amerikában ugyanis több nagy befektetési bank bejelentette, hogy nem támogatják semmilyen formában, hogy az ügyfeleik kriptopénzzel foglalkozzanak. A JP Morgan Chase, a Bank of America és a Citigroup is szerepel azon pénzügyi intézmények listáján, akik nem engedik, hogy a banknál vezetett számláról kriptopénzt vásároljanak az ügyfelek. A Bloombergen megjelent cikk szerint minden kártyás tranzakciót is visszafordítanak.

A hétvégén Kínából jött a hír, hogy az ICO tiltásból induló kriptopénz piac szabályozást tovább szeretné szigorítani a kínai kormány. Eszerint a külföldről működő kriptopénz tőzsdéket és váltókat is szeretnék teljesen elzárni a kínai felhasználók elől.

Mindemellett pedig a Facebookhoz hasonlóan a legnagyobb kínai közösségi hálózatok és kereső motorok is kiszűrik mostantól a bitcoinnal, ICO-kal és kriptopénzekkel kapcsolatos reklámokat. Se a Baidu, se a Weibo nem jelentet meg a témában semmilyen tartalmat.

Jelenleg a november végi árfolyam szinten jár a bitcoin árfolyama.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük