Elindult az Uniswap decentralizált tőzsde legújabb protokollja

Az Uniswap egy Ethereum-alapú protokoll, ami lehetővé teszi ERC20 tokenek cseréjét decentralizált módon. Tehát nincs szükség arra, hogy a vevő találkozzon egy specifikus eladóval a tranzakció érdekében. A kereslet nagysága alapján működő algoritmus segítségével kerül beállításra és kiegyenlítésre az érték is. Ugye az Uniswap népszerűségét az adja, hogy a legtöbb decentralizált tőzsdével szemben díjak és beékelt közvetítők nélkül biztosítja a tranzakciók végrehajtását. Eddig a V2 nevet viselő protokoll működött és működni is fog továbbra is. Viszont elindult a mainneten a V3-as, legújabb verzió is.

Az Uniswap újabb szintet lépett

És bár tehát a V2 addig fog működni, amíg lesz Ethereum hálózat, a várakozások szerint az Uniswap V3 előbb-utóbb magához fogja húzni a kereskedelmi volument, köszönhetően az új funkcióknak és előnyöknek. Jelenleg még nincsenek tényleges tapasztalatok, de a bejelentés szerint az új verzió a likvididást biztosítók számára megnövelt hatékonyságot biztosít. Gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a tranzakciókat és a mögöttes infrastruktúra is új szintre emelkedik. Az összes vonatkozó cím szerződési cím már elérhető a GitHubon, együtt az audit riportokkal. 6 héten keresztül volt kitűzve pénzdíj komoly hibák felkutatására és jelentésére, de ilyet eddig senki nem jelentett.

Azaz mostantól már az interfész a V3-as protokollon keresztül viszi végig a tranzakciókat és figyelmeztetést ad, ha esetleg egy jobb árfolyam elérhető a V2-es protokollon. Az Uniswaphoz kapcsolódó elemző platform (az info.uniswap.org) mostantól már a V3-as verzió teljesítményét figyeli, arról ad információkat. A fejlesztők elkezdhetnek már dolgozni az új verzión, néhány mintaprojektet és dokumentációt szintén meg lehet találni a Githubon. A platform likviditási poolja most már támogatja Uniswap V3-as pozíciók felvételét is. Minden pozíció egy NFT-ként jelenik meg, tehát egy egyedi művészi alkotással együtt jár majd. Ha pedig ennél is több információt szeretnénk, akkor az Uniswap hivatalos blogposztjában böngészhetünk további részletekért. Az Uniswap tehát valószínűleg nem fog semmit sem veszíteni a népszerűségéből, sőt, továbbra is az egyik kiemelkedően ismert decentralizált tőzsde marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük