Minden elindult felfelé – összeszedte magát a kriptopénz piac

Mindössze pár hétig tartott a kriptopénz piac gyengélkedése. Csütörtökön újabb lendületet vett a bitcoin és egy havi csúcsra ugrott az árfolyam. Az emelkedésbe a többi kriptopénz is becsatlakozott.
Buy Bitcoins with Credit Card

Elindult felfelé a kriptopénz piac

Amikor a hétvégén 2000 dollár alá csökkent a bitcoin árfolyam, sokan már temetni kezdték a kriptopénz piacot. Azonban a kárörvendőknek jelentjük, hogy a bitcoinnal együtt minden altcoin elindult felfelé. Sőt, sok már kétszámjegyű százalékos növekedést tudhat maga mödött.

A hetek óta tartó lefelé oldalazgatás, majd egy hétvégi zuhanást követően a bitcoin árfolyam csütörtök reggel kezdett el emelkedni. A Coinbasen reggel még 2300 dollár környékén járt az árfolyam, mely estére már elérte a 2700 dollárt is.

Emelkedik a bitcoin árfolyam ismét

A bitcoin áremelkedése magával vitte a többi altcoint is. Ezúttal inkább a kisebb altcoinok profitáltak a bitcoin árfolyam növekedéséből. A Dash, a NEMCoin, az IOTA, a Monero és a Stratis mind 15% feletti árfolyam növekedést könyvelhetett el az elmúlt 24 órában. A dobogós altcoinok viszont nem tudták ennyire kihasználni a vételi hullámot. Ennek ellenére az ethereum, a ripple és a litecoin is erősödött a tegnapi nap során, bár kisebb mértékben.

Top 10 altcoin is zöldben pompázik

Mi történt a háttérben az elemzők szerint?

Elemzők szerint a kriptopénz piac azért is találhatott magára, mert a bitcoin mögötti blokklánc technológia fejlesztési ütemezése körvonalazódni látszik.
Iqbal Gandham, az eToro közösségi kereskedési platform vezetője a Coindesknek elmondta, hogy az e fajta árfolyam kilengés mögött mindig pozitív hangulat áll. Hozzátette, hogy a SegWit és a blokkméret körül kialakult vita sokszor nehezen érthető a kereskedők számára.

“Sok esetben csak arra van szükség, hogy tisztán lássák az irányt a kereskedők. Most úgy tűnik megtalálták az utat.”

Már tisztábban lehet látni a bitcoin jövőjétKevin Zhou, a Galois Capital kriptopénz kereskedési alap alapkezelője is azt nyilatkozta, hogy az árfolyam emelkedés mögött a bitcoin protokoll fejlesztési mérföldköve – a BIP 91 – áll.

Zhou elmondta, hogy a kriptopénz kereskedők vételi ügyletei azt tükrözik, hogy kisebb az esély arra, hogy két különböző bitcoin blokklánc alakuljon ki a hard fork révén, mely folyamatos bizonytalanságot okozott a piacon. Mindemellett a SegWit újítása megnövekedett kapacitást biztosíthat majd a hálózat számára.

Lecsökkent a bizonytalanság a bitcoin hard fork kapcsán, mely bizakodásra adhat okot. De emellett az is növeli a bizalmat a piacon, hogy a kereskedési platformok egyértelműen jelezték, hogyan fognak reagálni egy esetleges hard fork esetén. Ez sokaknak nagyban segít tájékozódni a piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük