Két hónapos mélyponton a piac: hétvégére 2000 dollár alá süllyedt a bitcoin, 155 dollárnál jár az ethereum

A bitcoin árfolyama majdnem két hónapos mélyponton van. 2000 dollár alá csökkent a bitcoin ára, miközben a többi kriptopénz is folyamatosan veszít az értékéből. Közel 50 napja nem voltak ilyen olcsók a kriptopénzek a piacon.

Két hónapos mélyponton a kriptopénz piac

A kriptopénzek teljes kínálata, mely a piaci kapitalizáción keresztül mérhető több, mint 40%-ot csökkent az elmúlt hónapban. A korábbi rekord összegű 115 milliárd összeértékhez képest, jelenleg a kriptopénzek piaci kapitalizációja 60 milliárd dollár körül mozog.

kriptopénz piaci kapitalizáció közel a felére zsugorodott

Az esés mind a bitcoin, mind pedig a többi altcoin piacán érzékelhető, minden grafikon hetek óta piros színben pompázik. Korábban májusban jártak hasonló szinteken az árfolyamok.

A bitcoin árfolyam szombat éjjel a Coinbasen már 1933 dollárt mutatott. Innen bár kis mértékben visszapattant a bitcoin ára, vasárnap délelőtt 1750 dollárig süllyedt tovább. További esés is elképzelhető, mert 2000 dolláros szint jelentős támasz volt, de mégis könnyen elbukott. Az ethereum árfolyam esése is folytatódott, jelenleg 150 dollár körül kereskedik a második legnépszerűbb altcoint.

Két hónapos mélyponton a kriptopénz piac

Rövid vagy hosszátávú esésre kell felkészülni?

Az elemzők szerint a mostani eladói nyomás a piacon mely lefelé hajta az árakat a rövid távú piaci bizonytalanságok miatt alakulhatott ki. Augusztus elejére várható ugyanis a hard fork lehetősége a bitcoin blokkláncon, mely körül még mindig sok a bizonytalanság. A piaci vélemények szerint az e körül kialakult bizonytalanság még mindig jelentősen mozgatja az árfolyamokat. Ezen az se segít, hogy a média is sokat foglalkozik a bitcoinnal, sokszor kongatva a vészharangot és lufit kiálltva, mely szintén nem az árfolyam emelkedésnek kedvez.

Az ethereum árfolyam is esik

Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a bitcoin technikai fejlesztési terve továbbra sem eléggé kiforrott, így nem világos hogyan alakul a jövő a legnépszerűbb kriptopénz számára.

Ráadásul az ethereum piacát elárasztják a legfrissebb ICO-k kapcsán összegyűjtött tokenek, mely szintén lefelé nyomja a piacot és az árfolyamot.

Mindezen bizonytalansági tényezők miatt sokat dönthettek úgy az utóbbi napokban, hogy inkább megválnak egy kis időre a bitcoinjuktól. Reméljük csak átmeneti jelenségről van szó.