Lambó után szabadon, elkelt az első Bentley bitcoinért

Két héttel ezelőtt az amerikai mogul Tilman Fertitta bejelentette, hogy luxus autószalonja elfogad bitcoint és bitcoin cash-t méregdrága autóiért. Úgy tűnik nem kellett sokat várnia mire elkelt az első Bentley bitcoinért.

Első Bentley bitcoinért

Fertitta Post Oak Motor Cars autószalonja Rolls Royce, Bugatti és Bentley márkákra szakosodott kiegészülve néhány más prémium használt autómárkával. Korábban már írtunk egy cikket a szalon együttműködéséről a BitPay fizetési processzorral, melynek keretében bárki, bárhol gyorsan és könnyen tud prémiumautókat vásárolni az Egyesült Államokból.

Kicsit ironikusra sikeredett az első bitcoinos autóvásárlás ugyanis a Ƀentley-t egy helyi üzletember nem pedig valami kínai miner Szecsuánból szerezte meg. A houstoni étteremtulajdonos Ken Bridge a coinjait végül egy Bentley Continental GT-re cserélte és a következőt nyilatkozta a shopping kapcsán:

Mindig is mélységesen tiszteltem Tilmant és mindazt amit elért, és ki szerettem volna fejezni támogatásom az úttörő erőfeszítéseiért. Blokklánc és kriptó kétségtelenül a jövő technológiája és meghajolok Tilman előtt amiért ilyen nagy lépéseket tesz a Bitcoin konzumerizmusért.

Listaáron jutott a Bentleyhez a kriptohívő

A Continental GT listaára 220 000 és 320 000 dollár (60 – 85 millió forint) között változik, de Bridge nem fájlalja a bitcoinjai beváltását, mert anno még jóval olcsóbban vette. Az első BTC-jét, elmondása szerint, 648 dollárért vásárolta jóval a hájp és a 2017-es rali előtt.

Bridge annyira hisz a kriptovaluták és a blokklánc technológia jövőjében, hogy az éttermeiben egy blokklánc alapú bónuszrendszert is bevezetett a hűséges vendégeinek. Egy app segítéségével telefonon keresztül lehet ételeket rendelni és minden egyes rendeléskor a vendég natív kriptovalutát, úgynevezett Roobee Coint kap, amit beválthat Bridge valamelyik éttermében. Bridge végső célja, hogy listázza a coinját valamelyik nagy kriptotőzsdén.

Sokan májasan megjegyezhetnék, talán azért vette a Bentley-t bitcoinért, hogy ő legyen az első és felkerüljön a címlapokra, de az igazat megvallva, látva kriptofanatizmusát és szakmai elhivatottságát, csak annyit írhatunk, váljék egészségére és megérdemli!

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük