Ha már unod a Lambót, Bentley, Bugatti és Rolls-Royce kereskedő is elfogad bitcoint

A luxusautó autószalon Post Oak Motor Cars az első Rolls-Royce, Bentley és Bugatti kereskedő az Egyesült Államokban, mely bitcoint és bitcoin cash-t is elfogad, áll a hivatalos sajtóközleményükben.

Az amerikai üzletember Tilman Fertitta tulajdonába tartozó autószalon a BitPay kriptopénz fizetési processzor eszközét integrálta a vásárláshoz. A texasi cég nem csak helyben, de világszerte elfogad kriptovalutákat a márkás autókért.

Fertitta szerint azért integrálták az új fizetési opciót, mert a vásárlóknak a legjobb vásárlási élményt szeretnék biztosítani és hogy bárkinek a világon lehetővé tegyék, hogy gyorsan és könnyedén vehessenek prémium autókat.

A milliárdos Fertitta korábban azt nyilatkozta a CNBC-n, a bitcoin marad, de szerinte sokan soha nem fognak bitcoint venni mert nincs garantálva az FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) által, ami egy betétbiztosító állami szerv azoknak, akik amerikai bankokban és megtakarítási intézményekben helyezik el betéteiket.

Szintén korábban az amerikai Ford autógyártó szabadalmi kérelmet nyújtott be egy gépkocsik közötti kommunikációs módszerre, amely során kriptopénzeket váltanak a járművek a forgalom áramlásának elősegítése érdekében.

2018 márciusában a német Daimler AG bemutatta a saját digitális pénzét a MobiCoint, amely megjutalmazza a vezetőket a környezetbarát vezetésért, mint például a lassú vezetésért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük