Élő videóban megosztotta a kulcsát, azonnal ellopták a kriptóját

A kriptós csalások jelentős része amiatt történik, mert egy adott felhasználó nem bánik eléggé óvatosan a privát kulcsával és az illetéktelenek kezébe kerül. Ez elég gyakori, viszont az, ami Ivan Biancóval, egy brazil YouTuberrel történt, már nem annyira sűrűn fordul elő. A blokklánc játékos videókat készítő brazil azután veszítette el közel 60 ezer dollárnyi kriptovalutát és NFT-t, hogy egy élő videóban teljesen véletlenül megmutatott egy, a privát kulcsát tartalmazó dokumentumot.

A brazil YouTuber története szerencsére pozitívan zárult

A Fraternidade Crypto néven futó YouTube csatornának 2017-es indulása óta 34 ezer feliratkozója lett és 2,2 millió megtekintése jött össze a videóin. Miután az egyik élő videójában teljesen véletlenül kiszivárogtatta a kulcsát, a támadók percek alatt ellopták az összes vagyonát. Erről egy második élő videóban beszélt kifejezetten elérzékenyülve. Azt is hangsúlyozta, hogy nagyon gyorsan próbálta korrigálni a hibát, de a támadók gyorsabbak voltak. Viszont mondhatni happy enddel zárult a sztori.

Bianco ugyanis elmesélte, hogy a videók után egy ismeretlen megkereste Discordon. Beismerte, hogy ő volt az, aki ellopta a pénzét és sajnálatát fejezte ki a tette miatt. És bár a brazil YouTuber számára ekkor már világossá vált a támadó személyazonossága, mivel visszakapta az ellopott pénzének jelentős részét, nem tett semmilyen jogi lépést az ügyben. Azért csak a jelentős részét, mert a Discordon megjelenő ismeretlen mellett még további felhasználók is mozgattak el Biancótól kisebb összegeket. Ezeket viszont eddig még nem kapta vissza.