Elon Musk: A Tesla néhány terméke Dogecoinnal is megvásárolható

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla néhány termékért Dogecoint is el fog fogadni.

Az elektromos autógyártó Tesla vezérigazgatója ma délelőtt azt írta a Twitteren, hogy a cég kész arra, hogy bizonyos termékeket Dogecoinért (DOGE) értékesítsen.

“A Tesla néhány árucikke Doge-dzsal lesz megvásárolható és meglátjuk, hogy megy” tweetelte a polgárpukkasztó Musk.

A Dogecoin árfolyama a tweet hatására 20 százalékot emelkedett, egészen 0,20 dollárig. A cikk írásának idején egy mémcoinért 0,1944 dollárt kellett adni.

Musk régóta rajong a Shiba Inu kutya ihlette kriptovalutáért. A milliárdos vállalkozó, akit nem mellesleg idén a Time magazin az év emberévé választotta, maga is bevásárolt a kriptopénzből és még kisfiának is vett. Korábban a Dogecoin fejlesztőivel is tárgyalt arról, hogy hogyan lehetne a hálózat áteresztőképességét növelni.

Elon Musk tegnap azt nyilatkozta, hogy “alapvetően a bitcoin nem jó helyettesítője a tranzakciós valutának. Ehelyett a Dogecoint javaslom, annak ellenére, hogy azt viccből hozták létre.”

Az év elején a Tesla úgy döntött, hogy az elektromos autókért elfogadja a Bitcoint. Később azonban a vállalat leállította a BTC-fizetéseket, mivel Musk aggódni kezdett a Bitcoin bányászat által okozott környezeti károk miatt. A BTC-vel történő fizetések felfüggesztése akkor erősen megrázta a Bitcoin árfolyamát.