Városi legenda vagy valóság? A Tesla elfogadhatja a Shiba Inu-t

Pletykák láttak napvilágot, miszerint a Tesla hamarosan elfogadhatja a Shiba Inu-t (SHIB), mint fizetőeszközt. Tényleg bombát készül dobni a Tesla a mémcoinnal, vagy csak egy városi legenda?

A Shiba Inu befektetők most izgulhatnak. Nemrég felröppent pletykák szerint ugyanis a Tesla felveheti a vitatott mémérmét a vállalat fizetési lehetőségei közé. A pletyka eredete a Tesla weboldal forráskódjának elemzéséből ered, amelyben a SHIB fizetési típusként szerepel. Az elektromos autógyártól egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés a fizetési módok bővítéséről.

Még február elején, amikor a Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért bitcoin vásárolt, és azt fizetési opcióként elfogadja, a vezető kriptopénz 23%-os emelkedést produkált aznap. Egyes elemzők szerint pedig ez az esemény volt az elsődleges katalizátor, amely a bitcoint az április közepi csúcsokig repítette.

Lehet, hogy hasonló kiugrást láthatunk a Shiba Inu esetében is, ha a pletyka beigazolódik?

A kódoló szerint a domain legális

A Shiba Inu közel 800%-os nyereséget könyvelhetett el októberben. Az elképesztő teljesítménye ellenére a kritikusok továbbra is azt állítják, hogy a SHIB csak egy újabb fellángolás, melyet a kis kriptobefektetők hajtanak és ami hamarosan nullára fut.

Tehát joggal merül fel a kérdés, hogy a Tesla valóban elfogadna fizetőeszközként egy ilyen bizonytalan lábakon álló kriptopénzt vagy sem? És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Shiba Inu egy ERC-20 token, ami az Ethereum hálózat még mindig magas gas díjait tekintve nem épp a legköltségkímélőbb választás lenne.

Amint arra Sawyer Merritt is rámutatott, a Tesla weboldalának forráskódja szerint a Shiba Inu a “inspect element” szakaszban szerepel a fizetés során.

“Úgy tűnik tehát, hogy a Tesla weboldal forráskódja a SHIBA-t (más néven SHIB) mutatja a fizetési típus szakasza alatt a kódban, amikor a pénztárnál az “elem vizsgálata” gombra kattintunk. Ez azonban nincs élesítve. Mivel nem vagyok kódoló vagy ilyesmi, hagyom, hogy kitaláljátok, mi a fenét jelent ez lol.”

Merritt bejegyzésére egy @hendcorp nevű webfejlesztő válaszolt:

“Hé, haver. Kódoló vagyok, és abból, amit látok, úgy tűnik, hogy a SHIB a fizetési átjáró része lesz, amikor a “Kriptó” opciót választod a pénztár folyamatában. És a domain is legális, a kód a http://tesla.com oldalon van.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük