Megállíthatatlan Elon Musk kedvence, a Dogecoin: 121%-os áremelkedés 24 óra alatt

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptók iránti érdeklődés nagyobb, mit valaha. A BTC ára tegnap újabb rekordot döntött, az Ethereum árfolyama az egekben van, de az elmúlt év egyik legnagyobb slágere, a sokszor emlegetett DeFi ipar is szédületes tempóban fejlődik. Az altcoinok sem szorulnak háttérbe, a DOGE mémcoin szinte szárnyal.

Megállíthatatlanul tör előre a Dogecoin a piacon. A CoinGecko adatai szerint a DOGE ára 0,011 dollár volt sajtóidőben, mely 121%-os emelkedést jelent mindössze 24 óra alatt. Az egykoron poénból létrehozott kriptó jelenleg 1,3 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, és a 2020-as évben más altcoinnal együtt jelentős áremelkedést tapasztalt meg. Tavaly ilyenkor, mielőtt még a kirptómánia elterjedt volna a világon, a coin mindössze 0,00204887 dollárt ért, ami azt jelenti, hogy a mémcoin 441%-os növekedést produkált.

A Dogecoin 121%-os növekedése

Mi a Dogecoin sikerének titka?

A Dogecoin sikerének kulcsa feltehetőleg az, hogy az elindítása óta egy aktív, összetartó közösség áll mögötte, mely napi szinten használja az altcoint. Az elmúlt évben pedig rendkívül sokszor került reflektorfénybe, miután Elon Musk kijelentette, hogy a DOGE „a kedvenc kirptovalutája”. Musk Twitteren való trollkodás komoly szerepet játszhatott az áremelkedésben, hiszen a milliárdos szavait szinte issza a Twitter kriptoközösége. Minden kétséget kizáróan jól jött a Dogecoin-nak a tiktokos Dogecoin-akció is, mely befektetésre ösztönözte a fiatalokat. A TikTok és a Dogecoin találkozása sorsfordítónak is mondható, hiszen egy este leforgása alatt plusz 100%-os emelkedést mutatott a a DOGE árfolyama. A mémkriptó történetét azóta is figyelemmel kíséri a média, nemrégiben azonban negatív reklámot is kapott: ,hiszen a hackerek a kriptovalután keresztül irányították a Monero bányászat malware-jét.  

A Dogecoint Jackson Palmer és Billy Markus fejlesztők hozták létre még 2013-ban. A DOGE célja évekkel ezelőtt az volt, hogy egy beszélő kutyáról szóló mémet népszerűsítsen, és lehetőséget teremtsen a hatékony és olcsó „internetes jattolásra”. A pénznem azóta alkotóinak legnagyobb meglepetésére rendkívül népszerű, és mára kiderült, hogy egy megbízható fizetőeszköz, mely már elérhető a nagyobb tőzsdéken.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.