Elon Musk gigagyárában bitcoin automata működik

A nevadai Tesla Fremont Gigafactory üzemben bitcoin ATM-eket helyeztek el.

Az ATM-ek létezéséről először egy Twitter felhasználó vett tudomást, aki a Google Maps-en barangolt éppen és a Gigafactory felé tévedt a térképen.

Később a Finbold.com is leellenőrizte az ATM meglétét a Tesla üzemében. Az ATM telepítésével foglalkozó LibertyX azt nyilatkozta, hogy a Tesla Gigafactory-ban működő készülékek már aktívak, és a felhasználók a hét minden napján, non-stop vásárolhatnak bitcoint.

A LibertyX a Finbold-nak elmondta, hogy az ATM már augusztus óta működik, és ahhoz csak a Tesla alkalmazottai férhetnek hozzá. A LibertyX állításai szerint a cég nem telepített új kioszkot a gyárban, hanem a már meglévő három bankautomatára bitcoin eladását biztosító szoftvert telepítettek.

A LibertyX együttműködött a két legnagyobb ATM gyártóval (Genmega és Hyosung), hogy bitcoin szoftvereket kínáljon a hagyományos ATM-ekhez. Amint az operátorok aktiválják a funkciót, a fogyasztók bankkártyájukkal bitcoint vásárolhatnak az ATM-ekből országszerte. Jelenleg 5000 ATM-ünk működik, és azt tervezzük, hogy az elkövetkező néhány évben több mint 100 000 ATM-en fogjuk ezt bevezetni.”

Elon Musk és a bitcoin

Az ATM telepítése talán sokaknak nem okoz óriási meglepetést, hiszen a Tesla feje, Elon Musk mindig is nagy rajongója volt az innovatív technológiáknak. Musk még korábban azt mondta, hogy van némi bitcoinja. Korábbi tweettjeiben pedig úgy fogalmazott, hogy a központi bankok, mint például az Egyesült Államokban a Federal Reserve, pénznyomtatása a bitcoinnak kedvezett, hiszen ezáltal sokkal stabilabb eszköznek tűnik a bitcoin a fiat pénzekkel szemben.

További cikkeink Elon Musk-ról:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük