Elon Musk gyermekének anyja metaverzumos gyerekkönyveket fog kiadni

A kanadai énekesnő és dalszerző, Claire Elise Boucher, vagyis ismertebb nevén Grimes, bejelentette, hogy rövidesen egy “intergalaktikus”, gyermekeknek szóló metaverzum könyvsorozatot fog indítani. Grimes könyvprojektje része annak a 100 millió dolláros kezdeményezésnek, amelyet az Avalanche Foundation indított az OP3N NFT platformmal közösen. Március 22. és március 27. között tartották Barcelonában az Avalanche Summit nevet viselő konferenciát, ahol bejelentették a Culture Catalyst nevet viselő, Web3 alapú szórakoztatást megcélzó gigaprojektet.

A Culture Catalyst új fejezetet nyit a kultúra történetében a Web3 világában – legalábbis ezt ígérik

Az Ava Labs igazgatója, John Wu elmondta, hogy a Culture Catalyst szórakoztató applikációk sokaságát fogja majd elhozni az Avalanche hálózatán. A felhasználók Wu szerint az amúgy sem teljesen ismeretlen Avalanche NFT ökoszisztéma robbanásszerű fejlődésére számíthatnak. Sőt, a reklámszagú bejelentés szerint ez a projekt “a Web3 kultúrtörténetének vadonatúj fejezete” lesz majd. A projekt egyik nagy durranásának szánják Grimes fentebb említett metaverzumos könyvsorozatát. Videón jelentkezett be Barcelonában az énekesnő, aki beszélt a Web3-ról és kiemelte, hogy mennyire tetszik neki az OP3N kezdeményezése. A könyves projektjének a célja, hogy oktatási célú tartalmat hozzon létre kisbabák és gyermekek számára. Ugyanakkor bízik benne, hogy felnőttek is találnak a művészi sorozatban értéket.

Grimes

Grimes egyébként nem csak énekesnőként vált ismertté a világon, de arról is, hogy ő Elon Musk X Æ A-12 nevet viselő gyermekének az édesanyja is. Szóval nem csoda, hogy már több mint két éve része a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) ökoszisztémájának. Még 2021. márciusában a Nifty Gateway platformjával közös produkcióban mutatta be Warnymph Collection Vol. 1. nevet viselő NFT gyűjteményét. Ezzel több mint 6 millió dolláros bevételre tett szert. Az volt a terv, hogy folytatja majd az NFT-k kiadását, de végül ahogy többször is elmondta, környezetvédelmi okok miatt ezt nem tette meg. Most azonban az Avalanche esetén ebből a szempontból is teljesen nyugodtnak érzi magát, így hamarosan jönni fog a metaverzumos könyvsorozat első száma.