Elon Musk tulajdonába került a Twitter – hogyan hat majd ez a kriptovilágra?

Elon Musk a hétfői nap folyamán ismételten megszerezte azt, amit akart – ahogyan azt sokan sejthetik, a szóban forgó dolog nem más, mint a Twitter. Az adásvétel (az azt megelőző huzavonával együtt) hatalmas port kavart, ezzel pedig azt érték el, hogy a hírmédia minden lépésüket ádáz szemekkel figyeli. Musk előzetesen már felvázolta, hogy mit szeretne megvalósítani miután átveszi a mikroblog irányítását. Az azonban kérdéses, hogy valóban sikerül-e neki mindezt véghezvinnie az elkövetkezendőkben. S a kérdés, ami számtalan embert foglalkoztat: vajon milyen hatással lesz majd ez a kriptovilágra?

A felvásárlást megelőzően mindkét fél egészen más hozzáállást tanúsított, de úgy fest sikerült kedvező megállapodásra jutniuk. Kezdetben Elon Musk egy új közösségi média felület létrehozása mellett korteskedett, aminek fő célja a szólásszabadság biztosítása lett volna. A demokrácia megóvásáról továbbra sem tett le, de a Twitter megreformálásával szeretné elérni azt.

Másfelől, a mikroblog igazgatótanácsa sem fogadta először kitörő örömmel a milliárdos üzletember felvásárlási szándékát. Olyannyira nem, hogy készek lettek volna saját cégük szabotálására is annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék az ügyletet. Azonban a kezdeti nézeteltérések ellenére a 44 milliárd dolláros ajánlat mégiscsak meglágyította a szívüket.

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója már 2009 óta aktív a Twitteren s előszeretettel használja a platformot arra, hogy hangot adjon véleményének a világ ügyeit illetőleg. Rengeteg alkalommal osztotta meg nézeteit a kriptókkal kapcsolatban is, támogatva azok használatának széleskörű elterjedését. Egy friss sajtóközleményben elejtett pár szót arra vonatkozóan, hogy a milyen változásokra számíthat a kriptoközösség a mikroblogon a közeljövőben.

Elon Musk Twitter

Elon Musk a Twitter megreformálásan keresztül akarja megváltani a világot?

„A lehető legjobbat szeretném kihozni a Twitterből s jónéhány új funkciót is hozzá szeretnék adni a repertoárjához. A felülettel szemben tanúsított bizalom növelése érdekében nyílt forráskódú algoritmusokat fogunk üzembe helyezni, illetve a spam botokat is száműzzük és hitelesítjük a valódi személyek fiókjait”, nyilatkozta Musk.

A spam és scam botok megfertőzték az egész mikroblogot s a kiírtásuk meglehetősen nehéz lesz. Továbbá, egyelőre csak találgatni lehet hogyan vélekedik majd a nagyközönség a változásokat illetően. Annyi biztos, hogy Elon Musk a Twitter új fejeseként rendkívül nagy fába vágta a fejszéjét, de remélhetőleg ezt az akadályt is sikeresen veszi majd és egy sokkal felhasználóbarátabb közösségi hálózatot tud majd alkotni.