Elon Musk: eladok mindent azért, hogy egy várost építsek a Marson

A különc milliárdos, Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja őrültnek tűnő kijelentéseivel szokta sokkolni a nagyérdeműt. Most sem tett kivételt, hiszen az olasz Repubblica-nak adott interjújába arról beszélt, hogy mindenét eladja azért, hogy a Marson építhessen egy várost. Más szájából döbbenten hallgatnánk a furcsa ötletet, de Musk kijelentésén már meg sem lepődünk.

Eladtam az otthonomat Los Angelesben. Két hónapja. Most egy kínaié. És most eladjuk a többi házamat is. Valójában a cég részvényein kívül szinte semmim nem lesz. Igazából csak akkor van szükségem a házra, amikor a gyerekeim velem vannak. Ebben az esetben maximum bérlek egyet. Csak a Tesla és a SpaceX részvényeit szeretném megtartani. Ha a cégek csődbe mennek,  akkor személy szerint én is. Fontosnak tartom azt, hogy az emberiség űr-civilizált legyen, vagyis egy több bolygón élő fajjá változzon. Hatalmas erőforrásokra lesz szükség a Marson történő építkezéshez. Szeretnék minél többel hozzájárulni. Ez életem célja és szeretném, ha egyértelmű lenne, hogy igenis komolyan gondolom.”

Musk ennél kicsit reálisabb célja egyébként az, hogy a fenntartható fejlődést segítse elő. A Földön nagyjából kétmillárd autó és teherautó van, amelyek nagy része még fosszilis üzemanyagot használ. A Tesla vezére ezen szeretne változtatni és évente a globális flotta 1%-át elektromos járművel pótolni. Ez azt jelenti, hogy minden évben nagyjából 20 millió új elektromos autót helyeztetne a forgalomba.

További kapcsolódó cikkeink: