Immár Elon Musk a világ második leggazdagabb embere

Bill Gates Microsoft alapítót taszította le a második helyről.

Musk vagyona elérte a 128 milliárd eurót a Bloomberg milliárdos indexe alapján miután az évben közel 100 milliárd dollárral nőtt a Tesla részvények szárnyalásának köszönhetően. Ennek ellenére hiába a dinamikus növekedés, az első helyezett Jeff Bezostól még messze van: az Amazon ügyvezetőjének vagyonát 182 milliárd dollárra becsülik. Ha azt vesszük, hogy Musk januárban még csak a top 100 35. helyét foglalta el, még így is szép teljesítményt tudhat maga mögött.

Azontúl a Tesla az évben nem tud hibázni. Az e-autógyártó piaci értéke átlépte a félbillió dollárt, ami a gépkocsigyártók között első helyet jelent és mindezt úgy, hogy a nagynevű Toyota, Volkswagen stb. gyártók több milliós gyártott gépjármű számaihoz képest az évben csupán 500,000 Tesla fog legördülni szalagokról.

Musk űrvállalkozása, a SpaceX, se panaszkodhat. A múlt héten 4 asztronautát juttatott fel a Nemzetközi Űrállomásra miután májusban sikeres tesztrepülést hajtott végre a saját fejlesztésű Crew Dragon űrsiklójával.

A harmadik helyre szorult Bill Gates négy éven keresztül vezette a Bloomberg milliárdos indexét, majd szorult a 2. helyre, ahova Jeff Bezos taszajtotta. Fontos megjegyezni, hogy Bill Gates vagyona jóval magasabb lenne, ha vagyona komoly részét (mintegy 26 milliárd dollárt) nem csatornázta volna jótékonysági kezdeményezésekbe a Bill & Melinda Gates Alapítványon keresztül.

Egyébként a két milliárdos nem kimondottan kedveli egymást. Musk szerint Gates-nek fogalma sincs az elektromos autók fenntarthatóságáról miután az utóbbi azt nyilatkozta, hogy az elektromos teherautók, haszongépjárművek és e-repülők valószínűleg soha nem lesznek praktikus közlekedési megoldások. Gates később úgy replikált, hogy Musk jobb, ha befogja a száját és nem nyilatkozik olyan témákban, amihez nem ért. Itt konkrétan Gates azt kifogásolta, hogy Musk azt merte nyilatkozni, a COVID-19-nek nagyobb a füstje, mint a lángja.

Kapcsolódó: Bill Gates finoman arra kérte Elon Musk-ot, hogy fogja be a száját

Musk a múlt héten előzte meg a cenzúrázó Facebook alapító Mark Zuckerberget, aki azóta az 5. helyre szorult miután a francia Bernard Arnault üzletember is megelőzte.

(Forrás: Bloomberg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük