Emelkedőre válthat a Bitcoin, ha 3480 felett tudja a hetet zárni

Ahogy a hétvégi sziesztájukat töltik a kriptopénz piacok, úgy kezd egyre több befektető optimista álláspontot felvenni a Bitcoin (BTC) árfolyama kapcsán. Az elemzők szerint a BTC viszonylag magas volatilitást mutatott az elmúlt hetek, hónapok hétvégéin.

Habár a magasabb hétvégi volatilitás egyelőre negatív árfolyamváltozást jelentett, de egy elemző szerint a következő napokban emelkedőre válthat a bitcoin árfolyam, ha képes lesz 3480 USD fölött zárni a hetet.

A bitcoin magasabb volatilitást mutat a hétvégéken

Az írás idején a BTC valamivel ~3480 USD felett mozgott.  A 3400 USD feletti árszinteken a BTC relatíve stabilan tartja magát az elmúlt a héten miután letörte a korábban felállított 3550 dolláros támasz szintjét.

A bitcoin hétvégi árfolyam volatilitása a szombat esti órákban szokott kezdődni, ahogy azt például megfigyelhettük január 19-én is, mikor a BTC 3750 USD-re ugrott a 3650 dolláros szintről még azelőtt, hogy egészen 3550 USD-ig esett volna. A 3550-es szintig való esést egy stabil támaszként jellemezhettük egészen addig, míg január 27-én vasárnap letörte és 3400 USD-ig esett. Az óriási különbség jelen pillanatban, hogy január eleje óta nem látott napi tranzakciós volumenszinteknél járunk.

Habár a 3400-as szint szépen tartotta magát az elmúlt napokban, de sok elemző szerint kevés ahhoz, hogy megállítsa a 3200 USD-ig való zuhanásig, ahol már viszont egy komolyabb vásárlói fal várja.

Elemző szerint a napokban emelkedőre válthat a BTC

Mitoshi Kaku befolyásos kriptopénz elemző friss tweetje szerint a Gann Időciklus adatai alapján már a napokban bekövetkezhet egy jelentősebb emelkedés.

“Most végeztem egy átfogóbb $BTC elemzéssel. A longjaimat 3370$-re vittem le és a bikás kitörést február 3/4-re. (Gann Időciklus) – Itt az ideje, hogy megforduljanak a dolgok!”

Később megjegyezte, jó lenne a BTC-t 3480 USD fölött látni ahhoz, hogy a korábban említett bikás felállás játékban maradjon, de a 3280 USD-s szintnél is újabb long pozíciók felvételét tervezi, ha netán tovább esne a BTC.

“Részben zártam a longjaimat itt, a későbbiekre jó lenne látni valamit 3480 // körül. A hétvégi lazsálás a nyakunkon van szóval lehet hogy betárazok alacsonyabb longokat a következő napokban, a 3280-at figyelem. Long SL megbízást is ki kell adni, ha az árfolyam áttöri a HTF ellenállást,” magyarázta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük