A Crypto.com legújabb reklámjában Eminem mondja meg a tutit

Eminem a legutóbbi híresség, aki magáévá tette a Crypto.com „a szerencse a bátrakat kedveli” szlogenjét Matt Damon 2021 októberi reklámja után.

Április 26-i X-bejegyzésében az amerikai rapper egy reklámot tett közzé, amely egy bokszoló útját mutatja be az edzéstől a ringig. A klip során olyan kriptós szakkifejezésekkel találkozhatunk, mint a a proof-of-work, és feltűnik a Crypto.com mára már hírhedt szlogenje is: a szerencse a bátrakat kedveli (fortune favors the brave). A rapper az egyik első nagy híresség, aki a kriptotőzsdét reklámoz Matt Damon 2021 októberi szereplése óta.

Az egyelőre nem világos, hogy milyen feltételekkel vállalta Eminem a kriptotőzsde népszerűsítését, azonban biztos nem volt könnyű döntés, tekintettel a 2022-es jelentős piaci visszaesésre, az FTX összeomlására, valamint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének megnövekedett ellenőrző tevékenységére a digitális eszközökkel foglalkozó cégekkel szemben. A rapper korábban a Bored Ape Yacht Club tagja volt, 2021-ben 462,000 dollárért vásárolt egy nem helyettesíthető tokent (NFT).

Annak idején Damon reklámjában történelmi alakokat vonultattak fel egy digitális tájban, beleértve a Wright fivéreket és Sir Edmund Hillaryt is. Akkoriban a Crypto.com volt az egyik leggyorsabban növekvő cég a kriptotérben, és számos szponzorációs üzletet kötött, beleértve a Los Angeles-i Staples Center átnevezését Crypto.com Arenára – ez szolgál Eminem mostani videójának helyszínéül.

A sztárok utólag bánják kriptós reklámjaikat

Ezidáig számos hollywoodi híresség és sportcsillag megfordult már a kriptós cégek nagy horderejű hirdetéseiben, később viszont átértékelték szerepvállalásukat. Több mint egy évvel a reklámja sugárzása után Damon például elmondása szerint csak azért vállalta el a szereplést, hogy pénzt gyűjtsön a Water.org számára, amely tiszta vizet hivatott biztosítani a hátrányos helyzetű országokban élők számára. Larry David komius pedig egy 2022-es Super Bowl reklámban a mára csődbe ment FTX-et hirdette, később viszont azt mondta, „idióta” volt, hogy ezt megtette.

Eminem kriptós szerepvállalása kapcsán vegyesek a reakciók a közösségi oldalakon. Sokan például paródiát készítettek a rapper dalszövegeiből, hogy jobban illeszkedjenek a kriptó világához – pl. „Will the real Satoshi please stand up?” –, míg mások azt firtatják, hogy vajon ez a szponzorálás másképp sül-e el a Damonéhoz képest. A Crypto.com natív tokenjének, a Cronosnak az árfolyamát eddig úgy tűnik, hogy nem befolyásolta a reklám közzététele.