Érdekes részlet merült fel a BlackRock frissített Bitcoin ETF kérelmében

Az utóbbi időben a Bitcoin ETF-k körül zajló nagy várakozások közepette szakértők egy érdekes részletre bukkantak a BlackRock legújabb ETF beadványában, amely meghiúsíthatja a terveket. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) fokozott figyelemmel kíséri a kérelmezőket. A Bitcoin biztonsági besorolását érintő felülvizsgálat során most a BlackRock frissített ETF-jét is alaposan vizsgálja.

A BlackRock bejelentése nagy port kavart a kriptoközösségben, egyaránt kiváltva a szakértők és befektetők érdeklődését. A módosítás kimondja, hogy súlyos következményekkel járna, ha a Bitcoint valaha is értékpapírnak minősítenék az Egyesült Államokban. Ez hatással lehet a kereskedhetőségére és a piaci értékére. Az SEC továbbra is szorosan követi az eseményeket, és minden módosítást alapos elemzés alá vet, mielőtt a végső jóváhagyásra sor kerülne.

Jogászok szerint a SEC a Bitcoin értékpapír besorolásával kapcsolatos aggályai miatt ezt a nyelvezetet akarja használni a BlackRock beadványában. A módosítás hasonlónak tűnik az XRP és a Ripple Labs ügyéhez, ahol a SEC fellépése nagyban befolyásolta az XRP piaci értékét.

Caitlin Long, a Custodia Bank vezérigazgatója a frissítést egy New Jersey-i törvényjavaslathoz kötötte, amely a virtuális valutákat értékpapírként definiálja. Samuel Andrew jogi szakértő szerint ez csak egy szokásos jogi óvatosság. A bejelentésben szereplő nyelvezetet a SEC követelményeinek való megfelelésre adott válasznak tekintik, de a “kill switch”-ként vagy csak jogi elővigyázatosságként való alkalmazása továbbra sem egyértelmű.

A jelentés időpontjában a BTC Price BTC Price áron kereskedik, és az iparág feszülten várja a SEC Bitcoin ETF kérelmekkel kapcsolatos döntéseit.