Erényövbe zárta péniszét – a hackerek BTC-t követeltek a kinyitásáért

Ilyen az, amikor az erényöveddel fenyegetnek meg a hackerek. Egy férfi pénisze egy kínai gyártmányú erényövbe szorult, amely kinyitásáért a hackerek 1000 dollárnyi BTC-t követeltek.

A fél világ egy Sam Summers nevű férfin röhög, akinek az internethez csatlakoztatott erényövében rekedt a pénisze, ami felett hackerek vették át az irányítást. A férfi otthon ült, legféltettebb testrésze egy internethez csatlakoztatott erényövben volt, amikor furcsa üzenetet kapott az eszköz alkalmazásán keresztül. Valaki azt írta neki, hogy átvette az irányítást az erényöv felett, és körülbelül 1000 dollárnyi bitcoinért hajlandó csak azt kinyitni.

“Kezdetben azt hittem, hogy a párom csinálja ezt”mondta Summers. Majd hozzátette, hogy “ostobán hangzik, de akkor ez izgató volt.”

De amikor Summers felhívta a barátnőjét, az közölte vele, hogy nem ő volt. Ekkor a férfi pánikba esett, hiszen egyértelművé vált számára, hogy az eszköz felett valaki átvette a hatalmat. Az erényöv zárva volt, kinyitni nem tudta.

A gyártó eszközeihez bárki hozzáférhetett

Elkezdtem nézegetni az eszközt, de látszott rajta, hogy nem lehet manuálisan kinyitni, kulcs nincs hozzá” – jelentette ki, miután akárhogyan is próbálkozott képtelen volt kiszabadítani a péniszét a furcsa eszközből. Pechjére nem tudta, hogy az erényöv, amit vásárolt a Qiui kínai gyárból származik, mely gyártó eszközeit még tavaly év végén feltörték a hackerek. A biztonsági kutatók figyelmeztették a felhasználókat, hogy a gyártó készülékeihez egy sérülékeny API-n keresztül a hackerek hozzáférhetnek, a férfi úgy tűnik, lemaradt a hírről.

Summers kétségbeesve elküldte a hackerek által követelt pénzt, de azok még többet akartak. Úgy döntött nem fizet, inkább valahogy “leoperálja” az eszközt a péniszéről. A párja először egy csavarvágóval próbálkozott, de nem járt sikerrel. A kalapács is szóba került, de az ötletet inkább elvetették. A férfi maga próbálkozott a csavarvágóval, ami képes volt az erényövet szétvágni.

“Nem sérültem meg, nem véreztem, de rohadtul fájt. Elkezdtem őrjöngeni. De végül sikerült kiszabadulnom az eszközből” – idézte fel az eseményeket.

A “kaland” után Summers megfogadta, hogy többet nem fog olyan eszközt magára csatolni, ami az internethez van kapcsolva. Véleménye szerint nagyon ijesztő az, hogy a kettejük intimszférájába egy ismeretlen személy csatlakozik az engedélyük nélkül és ez ellen ők nem tehetnek semmit. Állítja, hogy maradandó fizikai sérülést nem szenvedett, viszont traumaként élte meg azt a néhány órát, míg a testrésze az eszközbe volt zárva.

További érdekes cikkeink: