Nem sikerül a bitcoinnak fenntartani az 1000 dolláros árfolyamszintet a Kínából érkező negatív hírek miatt

A bitcoin nem tudja megtartani az 1000 dolláros szintet a kínai piacról érkező negatív hírek miatt.

Az árfolyam a múlt héten ismét összeesett. Az 1000 dolláros ellenállást nem tudta sokáig tartani és 920 dollárog esett vissza a bitcoin ára. Rövidtávon csökkenő trend van kialakulóban a 4 órás charton 995 dolláros ellenállás mellett. Az árfolyam az 100-as mozgóátlag alatt helyezkedik el ami szintén egy negatív jel.

Kínai piacról negatív hírek érkeztek

Az elmúlt hét során a bitcoin árfolyam ismét nagyot esett az 1000 dolláros ellenállásról. Az események mögött a kínai piaci bizonytalanságok állhatnak.

A múlt héten ugyanis több kínai bitcoin tőzsde, a Huobi, az OKCoin és végül a BTCC határozatlan időre felfüggesztette a kifizetéseket. A tranzakciók leállítására a kínai központi bank nyomása miatt került sor. A kínai tőzsdék korábban tranzakciós díjakat vezettek be, hogy visszaszorítsák a People’s Bank of China kérésére a spekulációs kereskedést. Most a pénzmosás megelőzési rendszereiket és az ügyfél nyilvántartásukat kell fejleszteni, hogy megfeleljenek a szabályozó elvárásainak. Így elvileg a kiutalásokat csak a fejlesztés befejezéséig függesztették fel.

Valahol ezer dollár alatt bállhat a bitcoin ára

Nyomás alá került a bitcoin árfolyam

Múlt csütörtökön erős eladói nyomás jelent meg a bitcoin piacán ami 1000 dollár alá vitte az árfolyamot. A bitcoin ára először az 1050 majd az 1000 dolláros támaszt is letörte. Végül egész 916 dollárig esett vissza a BTC/USD kereszt.

Ennél azonban nem esett tovább az árfolyam. A 915 dolláros támasz megfogta az árfolyam csökkenést. Az előző szabadesés során ugyanezen a szinten kapaszkodott meg a bitcoin ára amikor 1114 dolláról esett vissza január közepén. Úgy tűnik azonban a növekedési potenciál gátja 1000 dollár körül van. Innen sehogy se sikerül magasabb szintre törni.

Rövidtávon inkább oldalazás vagy esés várható

Nehéz lesz 1000 dollár felett maradni

Rövidtávon gyengülés várható a csökkenő trend miatt ami a 4 órás charton kirajzolódni látszik.

Egyelőre a 995-1000 dolláros szint nagyon erős ellenállásnak látszik. Több technikai indikátor is azt mutatja, hogy ez a további növekedés gátja, a lélektani határról nem is beszélve. Az egyszerű 100-as mozgóátlag 998 dolláron hozza az ellenállást. A 38.2%-os Fibonacci szint is hasonló helyen van, ami a korábbi 1114 dolláros maximum és a 916 dolláros minimum révén képezhető.

Minden abba az irányba mutat, hogy az árfolyam nem lesz képes rövidtávon sokáig 1000 dollár felett maradni. Valószínűbb, hogy a 950 dolláros szintre rendezkedik be a bitcoin a közeljövőben.