Újabb eszközkezelő próbálja meg a lehetetlent

… jóváhagyatni az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelettel (SEC) a bitcoin ETF-ét (tőzsdén kereskedett alap).

A Bitwise Asset Management a legújabb a sorban, aki szabályozói okét szeretne egy bitcoin alapú befektetési eszközére. A vállalat nagy reményeket fűz a SEC-hez, melynél eddig 100%-a a benyújtott bitcoin ETF-eknek elbukott.

Az eszközkezelő már egy ideje aktív a kriptopénz piacokon, ahol kriptovaluta alapú indexalapokat biztosít a befektetőknek és a SEC jóváhagyást tegnap jelentették be. A jó hír, hogy az ETF-ük fizikai elszámolású lenne, azaz bitcoinban kerülnének kifizetésre. A cég szerint az ő ETF-ük eltér a korábbi kérelmektől, mivel egy szabályozott letétkezelőkön keresztül tárolná a bitcoinokat.

A cég sajtóközleménye szerint 2018-at a bitcoin ETF terep feltérképezésével töltötte , valamint hogy hatékony választ találjon a SEC bitcoin ETF-ekre vonatkozó aggályaira. Elmondásuk szerint igyekeztek orvosolni a kereskedési ökoszisztémájuk minőségét, az árazás megbízhatóságát, az arbitrázs funkciók hatékonyságát, továbbá a letétkezelés korrektségét.

véglegesen eldől

“Úgy gondoljuk, a kriptós kereskedési ökoszisztéma lényegesen megváltozott az elmúlt évben,” nyilatkozta John Hyland, a Bitwise ETF-ekért felelős igazgatója. “A szabályozott bank vagy letéti vállalat, mely a fizikai eszközöket kezeli, bevett szokásnak számít az USA forráskezelési szabályozásában már vagy 80 éve, és szerintünk ez most már lehetséges lehet a bitcoinnal is.”

A Bitwise szerint a SEC jóváhagyásra elküldött tőzsde, a NYSE Arca (NYSE) fogja a Bitwise bitcoin ETF részvényeit listázni, melynek a ticker szimbólumát később fogják meghatározni. Az eszközkezelő egy úgynevezett Rule 19b-4 kérelem benyújtását várja a NYSE-től, mely lehetővé tesz a szabályok módosítását és rajta keresztül listázhatóvá válik az ETF miután a regisztrációs kérelmet elfogadta a SEC.

“Nem vagy meggyőződve arról, hogy a SEC megadja a 19b-4 szabálymódosítást vagy hogy a SEC egyáltalán átvizsgálja és felgyorsítja a regisztrációs módosítást, de optimisták vagyunk a felől, hogy 2019 lesz a bitcoin ETF-ek indulásának éve,” zárta közleményét Hyland.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük