Észtország és Kolumbia kormányzati weboldalakra töltötte fel a Bitcoin fehér könyvet

Észtország és Kolumbia kormányzati weboldalakra töltötte fel Satoshi Nakamoto fehér könyvét. Egyre több weboldal ad otthont a Bitcoin hálózat és kriptovaluta legfontosabb dokumentumának. 

Mint arról még múlt héten mi is beszámoltunk, a Faketoshi-nak gúnyolt Craig Wright szerzői jogokat követelt a Bitcoin fehér könyvére, mivel állítja, hogy ő a dokumentum szerzője. Több weboldal fejlesztőit fenyegette meg, hogy jogi útra tereli a dolgot, amennyiben nem távolítják el az oldalakról a fehér könyvet. A kriptoközösségben már eddig sem nézték jó szemmel azt, hogy Wright Nakamoto-nak képzeli magát, a fenyegetőzés viszont rengeteg embernél végleg kiverte a biztosítékot. Több weboldal tiltakozásként megosztotta a Bitcoin fehér könyvét, mely kezdeményezéshez már külföldi kormányzati weboldalak is csatlakoztak.

A Coinbase korábbi vezérigazgatója, Balaji Srinivasan egy tweetet tett közzé, amiben az észt és a kolumbiai kormányzati oldalak hivatkozásai voltak. Ezek szerint mindkét ország kormánya megosztotta a Bitcoin fehér könyvet.

Az Egyesült Államok House Committee on Financial Services egyik képviselője, Patrick McHenry is felrakta a kongresszusi kormány hivatalos honlapjára a fehér könyv egy példányát. A dokumentum megjelent az USA Büntetés-Végrehajtási Bizottság oldalán is. A fehér könyv feltöltése a kormányzati weboldalakra a közösség válaszát jelenti Craig Wright nevetséges fenyegetéseire. Már évek óta állítja, hogy ő a Bitcoin atyja, de még egyetlen kézzel fogható bizonyítékot sem tudott bemutatni ennek igazolására. Mindenki türelme fogytán, amit jól mutat az emberek összefogása a legutóbbi akciójával szemben. Eddig se sokan hittek abban, hogy Wright lenne az a zseni, aki a Bitcoint létrehozta, értelmetlen próbálkozásával viszont még azt a kevés támogatót is elveszíti, akik eddig kiálltak mellette.

Ha Te is szeretnéd magyarul elolvasni Nakamoto fehér könyvét, kattints IDE! 🙂