ETH-et vásárolt a Doktor Szöszi

Reese Witherspoon amerikai színésznő, akit sokan a Doktor Szöszi című filmvígjáték főszereplőjeként ismernek, felszállt a kriptovonatra és Twitterén jelentette be, hogy ethert (ETH) vásárolt.

“Megvettem az első ETH-em! Gyerünk kripto-Twitter,” írta ki 2.9 millió követőjének.

A tweetjére ezrével érkeztek a kommentek, többek között a YouTube-sztár Logan Paul is megszólalt, aki a szinésznőt a saját NFT-alkotásának kiadására ösztönözte.

Witherspoon becsült vagyona mintegy 400 millió dollár miután nemrégiben eladta a Hello Sunshine médiacégét a Blackstone magánbefektetői társaságnak 900 millió dollárért. Egyesek szerint ő lesz Hollywood következő milliárdos üdvöskéje, amihez úgy tűnik a kriptopiaci átlagon felül teljesítő, lassan 4000 dollárt érő ETH is hozzásegíti.

Az ETH térnyerése a mainstream befektetők (mint Witherspoon is) körében talán annak tudható be, hogy a 2017-es ralihoz képest az Ethereum jóval nagyobb kitettséggel és publicitással rendelkezik, mint akkor. 2017-ben sokan azt se tudták mi az a blokklánc, mindent a Bitcoinnal asszociálták, szóval lévén arról hallottak és olvastak a mainstream hírekben, abba fektettek. Az Ethereum, úgyahogy csak a kriptós berkekben volt ismert.

Más a helyzet 2021-ben. Az NFT-knek köszönhetően már a liberális művészvilág is érdeklődik a kriptók iránt, amit elsősorban az Ethereummal asszociálnak, hiszen az jelenti az elsődleges platformot a nem-helyettesíthető tokeneknek. És ahogy egyre inkább rákapnak az NFT mintelésre a művészek, vagy éppp mellékesen megemlítendő a DeFi hozamvadászatra a kisebb nocoiner pénzügyi szolgáltatók, úgy válik egyre attraktívabb befektetéssé az Ethereum natív tokene is.

Ahogy a Bitcoin 2017-ben vált igazán a mainstream köztudat részévé (persze Magyarországon más a helyzet, szokás szerint 1-2 évvel lemaradva követi a világtrendeket), úgy lesz lassan 2021 sztárja az Ethereum.

A kérdés már csak; mi jön ezután?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük