Ether bányászat laptopon? Nem lehetetlen! – állítja a Golem Network

Mára már köztudott, hogy kriptopénzt bányászni csak drága eszközökkel lehet, azonban egy új megoldással akár egy otthoni laptopon is lehet ETH-t bányászni, bár a profit jóval kevesebb lesz, mint azt sokan várnák.

A Golem Network elindított egy új alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Ethert (ETH) bányászhassanak a laptopjukon. Azonban hosszú időbe telhet, amíg mindez gazdagságos is lesz.

A decentralizált számítástechnikai erőforrás-megosztó platform kiadta a Thorg alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ETH-t bányászhassanak Windows-alapú számítógépeken és laptopokon. Az alkalmazás a háttérben fut, és kihasználja a fel nem használt számítási teljesítményt a bányászathoz szükséges számítások feldolgozásához. A felhasználókat azonban Golem natív GLM tokenjében díjazzák, nem pedig ETH-t kapnak.

A rendszer a Polygon hálózatán fut, így csökkenti a GLM ERC-20 tokenjéhez kapcsolódó súlyos tranzakciós díjakat.

A Golem vezérigazgatója, Piotr Janiuk elmondta, hogy a Thorgot arra tervezték, hogy növelje a Golem Network alkalmazását azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy passzív jövedelmet szerezzenek a saját számítógépükön.

Az alkalmazás futtatásához szükséges minimális követelmények között szerepel a Windows 10 operációs rendszer, valamint a 6 GB vagy annál jobb grafikus kártya, ami csak a csúcskategóriás játék laptopoknál elérhető legtöbb esetben.

Milliárdosok azonban nem leszünk ebből egyelőre

A 6 GB-os grafikus kártya körülbelül 26 megahash hashrátát produkál másodpercenként. Figyelembe véve ezt és az átlagos asztali számítógépek körülbelül 600 wattos energiafogyasztását egy hipotetikus példához, az Ether bányászatából származó nyereség PC-n körülbelül 0,06 dollárt hozhat naponta, azaz kéthetente 1 dollárt lehet így keresni. Ennek ellenére sok változó létezik, az eredmények eltérőek lehetnek az adott számítógép hardvere, az energiafogyasztás és a villamos energia költsége alapján.

A számítások nem veszik figyelembe a csúcskategóriás grafikus kártyák költségeit sem, amelyek jelenleg rendkívül drágák a magas kereslet és a globális chiphiány miatt. A közleményben azonban finoman jelzik, hogy nem szükséges a csúcskategóriás GPU minden felhasználó számára.

“Ha nem rendelkezik csúcskategóriás GPU-val valaki, továbbra is használhatja a Golem hálózatot a feladatok kiszámításához és a GLM tokenek megszerzéséhez.”

Így a fenti bejelentés inkább tekinthető a Golem Network önpromójának, mint valós ETH bányászati alternatívának.

Forrás: Cointelegraph