Szerelem, veszteség és csalások: az Ethereum blokkláncon váltott üzenetek drámai történeteket mesélnek

Az Ethereum blokklánc nem csak a decentralizált pénzügyek és okosszerződések otthona, hanem egy igazi digitális napló is, amelynek lapjain különleges történetek, üzenetek rejtőznek. Az itt található on-chain üzenetek törölhetetlenek, és bárki számára hozzáférhetők, aki meg akarja ismerni az emberi érzelmek teljes skáláját – szerelmi vallomásoktól kezdve a bűncselekményeken át a segélykérésekig.

Egy reménytelen romantikus például így írt szerelmének: „Elég szánalmasnak érzem magam, hogy így próbállak elérni, de mit tehetek.” Az üzenetek között gyakran találkozunk olyanokkal, akik könyörögnek a hackereknek, hogy adják vissza ellopott pénzüket. Az Arkham Intelligence szerint a blokkláncon dollártrilliókat forognak, de az igazi kincset azok az emberek jelentik, akik nyilvános üzenetekben osztják meg történeteiket.

Emberi sorsok az Ethereum on-chain üzeneteiben

Croissant ETH, egy álnéven tevékenykedő iparági elemző több mint 1,5 millió üzenetet bogarászott át az Ethereum blokkláncon, és a következőket mondta: „Ez egy csodálatosan sötét és gyönyörű hely egyszerre. bűnözés. kihasználás. szerelmes levelek. minden megvan benne.”

Valaki például ezzel a módszerrel próbálta meg elérni az állítólagos szerelmét, aki letiltotta őt több közösségi média platformon: „Minden pillanat, mióta letiltottál, örökkévalóságnak tűnik, miközben várom, hogy remélhetőleg feloldod a tiltást és küldesz egy üzenetet […] Kérlek, adj egy második esélyt!”

Ethereum on-chain üzenet

Szerelmes levél az Ethereum blokkláncon

Más üzenetekben szomorúbb történetekkel találkozhatunk. Egy özvegy például 500 000 dollár értékű wrapped-Ethert (wETH) kapott nemrég elhunyt férjétől, de véletlenül egy kifosztó címre utalta át a pénzt, és könyörgött a csalónak, hogy adja vissza: „Kérlek, kérlek, kérlek, add vissza a pénzünket! Tudom, hogy a lelked mélyén jó ember vagy.”

Egy másik károsult nem tudott a felesége szemébe nézni és elmondani, mi történt, ezért könyörgött a csalónak, hogy mentse meg a „nyomorúságából” és adja vissza a pénzt, „különben tönkremegy az élete”.

Egy másik szerencsétlen pedig arról számol be, hogyan rabolták el, kínozták meg és mosták át az agyát. A tragikus történet örökké fennmarad a blokkláncon.

Ethereum blokklánc üzenet

Elrabolták, megkínozták és megpróbálták átmosni az agyát

Az Ethereum blokklánc azonban szerencsére nem csak sötét történeteket rejt. Egy kriptovaluta bálna például 0,5 Ethert – amely akkoriban 965 dollárt ért – utalt át valakinek, hogy segítsen beteg gyermekén: „Nagyon köszönöm. Istenem, sírok. Köszönöm a segítségedet. Nem tudod, mennyit jelent ez nekem. Jó egészséget neked és sok sikert mindenhez” – mondta a címzett.

Valaki más egy névtelen „John Doe”-ról emlékezett meg, akit lelkes utazóként és matematika professzorként írt le, míg volt olyan, aki azért írt üzenetet, hogy megtanítsa barátnőjét on-chain üzenetet írni. Remélhetőleg most már a hölgy is a kriptoközösség része.

Az Ethereum blokklánc tehát nem csak a technológiai megoldásai miatt izgalmas, hanem emberi történetek sokaságát is rejti, amelyek örökre megmaradnak a digitális térben.