Ethereum égetés után 100 millió dollárnyi ETH tűnt el

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Az Ethereum London hard forkja múlt csütörtökön élesítésre került. A régóta várt új hálózati frissítés magában foglalta az ETH kínálatnövekedésének csökkentését célzó intézkedést is.

Óriási az árfolyamkülönbség egy hét alatt az Ethereum égetés után

A hard fork óta több mint 100 millió dollár ETH-t égettek el vagy vontak ki a forgalomból. Ez a Nomics adatai szerint 2.725 dollárról 3.230 dollárra növelte a coin árat.

A London frissítés öt kódmódosítást tartalmazott, de a legtöbbet tárgyalt az EIP-1559 volt. Ez a “Ethereum fejlesztési javaslat (EIP-Ethereum Improvement Proposal)” megváltoztatta a hálózat tranzakciós díjainak felépítését. Ahelyett, hogy a díjak közvetlenül a tranzakciókat feldolgozó és érvényesítő bányászokhoz kerülnének, egy alapdíj kerül a hálózatra, amit azonnal megsemmisítenek.

eth elégetés
Ethrereum kínálat alakulása

Az EIP-1559 egyik célja a felhasználói élmény javítása is volt. Ezt a tranzakciós árak automatizálásával és az átláthatatlan aukciós folyamat kikerülésével szeretnék elérni. Ez a lépés többnyire a kereslet növelését és a kínálat csökkentését is eredményezi.

Míg a Bitcoint 21 millió BTC kínálati korláttal hozták létre, az Ethereumnak nincs plafonja. Az EIP-1559 azonban deflációs nyomást eredményez. Minden új tranzakciós blokk lánchoz való hozzáadásával egy új ETH jön létre, amelyet egy bányász jutalomként megkap. Azonban néhány ETH-t díjakon keresztül eltávolítanak.

Az ultrasound.money weboldal szerint körülbelül 31.000 ETH már azóta meg is semmisült. A jelenlegi árfolyamon ez valamivel több mint 100 millió dollár, bár nyilvánvalóan nem tudjuk, hogy ez mennyit érne, ha ezeket az eszközöket nem égették volna el.

Az elégetett díjak több mint 10%-a az NFT OpenSea marketplace-en történt tranzakciókból származik, ahol az emberek digitális gyűjteményeket és műalkotásokat adhatnak el vagy licitálhatnak rájuk. Az Uniswap decentralizált tőzsde és blokklánc-alapú Axie Infinity játék a második és harmadik helyen áll az égetési arány tekintetében.

Azok, akik támogatják az Ethereum égetés folyamatát, valószínűleg várják, hogy az Ethereum átlépjen a proof-of-work konszenzusos algoritmusról egy bányász nélküli, proof-of-stake hálózatra. Az Ethereum 2.0 felépítése miatt az ETH teljes kínálata akár csökkenhet is, mivel több díjat égetnek el, mint amennyit létrehoznak.

Szinte hallani lehet az Ethereum bikák skandálását: “Égj, bébi, égj”.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.