Ethereum és ERC tokentárcát adott a Brave a böngészőjébe

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A reklámblokkoló és anonim böngészést ígérő Brave tegnap jelentette be egy ether és több ezer Ethereum szabványú token tárolására képes kriptovaluta tárca első verzióját.

Egyelőre nem kompatibilis a Brave Jutalmakkal

Az augusztus 7-ei blogbejegyzésükben azt írja Alex, Brave fejlesztő, hogy az ERC-20 tokenek, köztük a Brave BAT tokenje mellett több ezer kriptovalutát támogat, köztük a nem helyettesíthető tokeneket is. A tárca egyben képes lesz kommunikálni a decentralizált alkalmazásokkal, a dappokkal.

Meglepetésre azonban a tárca nem lesz képes kommunikálni a Brave Jutalmak alkalmazással, ami azt jelenti, hogy a felhasználók nem lesznek képesek a reklámmegtekintések és adományok révén kapott BAT tokenjeiket és más kriptóikat átutalni a frissen fejlesztett tárcába. A blogbejegyzésben leírják azt is, hogy aki ki szeretné próbálni az új kriptotárcát, az győződjön meg róla, hogy kis összegű kriptót tart a tárcán és rendszeresen készít biztonsági mentést.

Közvetlen átjárás a Brave Jutalmak és az új tárca között

A bejegyzésben hozzáteszik, a jövőben a felhasználóknak elérhetővé teszik a kriptovaluta tranzakciókat a Brave Jutalmak és a tárca között is. Emellett a fejlesztőcég integrálná az Uphold online tárcát, aminek segítségével a harmadik félen keresztül tranzaktálhatnak a Brave Jutalmak alkalmazás és a tárca között. Az Uphold integrációra feltehetően a KYC azonosítás kiszervezése illetve a fiatpénz és más kriptókra váltás miatt van szükség.

A végső cél tehát a direkt kompatibilitás megteremtése lesz a Jutalmak és a tárca között anélkül, hogy az Upholdra bízná a felhasználóik kriptovagyonának kezelését. A bejelentésből az sem derül ki, hogy miért nem lehet az újonnan fejlesztett tárcát a Brave Jutalmak alkalmazásába pakolni, azzal azt összevonni.

Brave mostanában nem szolgált komolyabb bejelentéssel, attól függetlenül, hogy a napokban a Twitteren jelentették be, hogy hitelesített honlapként partnerséget kötöttek a Wikipédiával. Augusztus 21-én pedig a Reddit és Vimeo platformokra került fel a Brave adományozó gombja.

A Brave böngésző hitelesített honlap partnereinek száma átlépte a 30000-et, a Wikipédia mellett az xHamster, Washington Post, The Guardian, Archive.org is köztük van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.