Ethereum és ERC tokentárcát adott a Brave a böngészőjébe

A reklámblokkoló és anonim böngészést ígérő Brave tegnap jelentette be egy ether és több ezer Ethereum szabványú token tárolására képes kriptovaluta tárca első verzióját.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Egyelőre nem kompatibilis a Brave Jutalmakkal

Az augusztus 7-ei blogbejegyzésükben azt írja Alex, Brave fejlesztő, hogy az ERC-20 tokenek, köztük a Brave BAT tokenje mellett több ezer kriptovalutát támogat, köztük a nem helyettesíthető tokeneket is. A tárca egyben képes lesz kommunikálni a decentralizált alkalmazásokkal, a dappokkal.

Meglepetésre azonban a tárca nem lesz képes kommunikálni a Brave Jutalmak alkalmazással, ami azt jelenti, hogy a felhasználók nem lesznek képesek a reklámmegtekintések és adományok révén kapott BAT tokenjeiket és más kriptóikat átutalni a frissen fejlesztett tárcába. A blogbejegyzésben leírják azt is, hogy aki ki szeretné próbálni az új kriptotárcát, az győződjön meg róla, hogy kis összegű kriptót tart a tárcán és rendszeresen készít biztonsági mentést.

Közvetlen átjárás a Brave Jutalmak és az új tárca között

A bejegyzésben hozzáteszik, a jövőben a felhasználóknak elérhetővé teszik a kriptovaluta tranzakciókat a Brave Jutalmak és a tárca között is. Emellett a fejlesztőcég integrálná az Uphold online tárcát, aminek segítségével a harmadik félen keresztül tranzaktálhatnak a Brave Jutalmak alkalmazás és a tárca között. Az Uphold integrációra feltehetően a KYC azonosítás kiszervezése illetve a fiatpénz és más kriptókra váltás miatt van szükség.

A végső cél tehát a direkt kompatibilitás megteremtése lesz a Jutalmak és a tárca között anélkül, hogy az Upholdra bízná a felhasználóik kriptovagyonának kezelését. A bejelentésből az sem derül ki, hogy miért nem lehet az újonnan fejlesztett tárcát a Brave Jutalmak alkalmazásába pakolni, azzal azt összevonni.

Brave mostanában nem szolgált komolyabb bejelentéssel, attól függetlenül, hogy a napokban a Twitteren jelentették be, hogy hitelesített honlapként partnerséget kötöttek a Wikipédiával. Augusztus 21-én pedig a Reddit és Vimeo platformokra került fel a Brave adományozó gombja.

A Brave böngésző hitelesített honlap partnereinek száma átlépte a 30000-et, a Wikipédia mellett az xHamster, Washington Post, The Guardian, Archive.org is köztük van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.