Az Ethereumot támadják leginkább a hackerek 2024-ben

Az ETHDenver rendezvényen Hester Pierce, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) felügyelője, nagyobb decentralizáció mellett érvelt. Azt hangsúlyozta, hogy a centralizáció egyet jelent a “koncentrált kockázatokkal” .

A PeckShield, blokklánc biztonsági cég szerint egy támadó átvette az irányítást a Shido blokklánc Ethereum staking szerződése felett, és több milliárd Shido tokent lopott el.

Az Immunefi blokklánc biztonsági cég új jelentése szerint 2024-ben a hackerek elsőszámú célpontja az Ethereum blokklánc, és a támadások során ellopott eszközök 85%-a az Ethereumhoz kapcsolható.

A 2024-ben feltört alapok 15,4%-kal nőttek a 2023-as év azonos időszakához képest

Több mint 200 millió dollár értékű kriptovaluta veszett el hackertámadások és rug pullok miatt a 2024-es év elejétől napjainkig (YTD – year to date) az Immunefi február 29-i jelentése szerint. A YTD veszteség 15,4%-ot nőtt 2023. januárjához és februárjához képest. Tavaly ebben az időszakban összesen 173 millió dollárnyi digitális eszközt loptak el.

A Seneca stabilcoin hackertámadó visszatéríti az ellopott 6.4 millió dollár értékű tokeneket

Seneca

A Seneca 20%-os jutalmat ajánlott fel annak a hackernek, aki 6,4 millió dollárnyi digitális eszközt lopott el, kihasználva a protokoll okosszerződésében lévő jóváhagyási mechanizmus hibáját. Február 28-án több blokklánc biztonsági cég is jelezte a stabilcoin protokoll támadását. A CertiK is például figyelmeztette a felhasználókat a támadásról. Felszólította őket, hogy vonják vissza az jóváhagyásokat az Ethereum és Arbitrum hálózatokon lévő egyik címről. Az első becslések szerint a veszteségek 3 millió dollárra rúgtak. De később kiderült, hogy több mint 1900 Ethereum, azaz körülbelül 6,4 millió dollár értékben loptak el tokeneket az exploit során. Órákkal Seneca üzenete után a hacker mintegy 1537 Ethereumot, azaz 5,3 millió dollár értékű kriptovalutát, utalt vissza a Seneca által megadott tárcacímre.

A Shido token 94%-ot zuhant, miután egy támadó kiürítette az Ethereum staking szerződést

A Layer-1 blokklánc Shido tokenje mindössze 30 perc alatt 94%-ot esett, miután az Ethereum alapú staking szerződését támadás érte.

A PeckShield február 29-i X bejegyzésében figyelmeztette követőit az árfolyamcsökkenésre. Egy utólagos posztban kifejtették, hogy egy támadó a blokklánc Ethereum staking szerződését egy másik tulajdonoshoz kapcsolódó címre helyezte át, majd a szerződést egy rejtett funkcióval frissítette. Ez lehetővé tette, hogy a stakelt tokeneket kiutalja saját magának.