Kriptós céget vásárolt az eToro

A világ egyik legnagyobb kereskedési platformja, az eToro bejelentette, hogy felvásárolta a Delta nevű kriptoportfólió menedzsment applikációt fejlesztő céget. Ebben az évben ez már a második akvizíciója az eToronak, így követik a korábban meghirdetett növekedési stratégiájukat.

Kriptóporfólió nyomonkövető cég a kiszemelt

Az eToro szeretné bővíteni és színesíteni a kínált szolgáltatásait, és a mostani felvásárlás ehhez a stratégiához nagyon jól illeszkedik. Ez az idei második jelentős nem organikus befektetésük.

A Delta egy belga székhelyű vállalat, amely azt kínálja a felhasználóinak, hogy több mint 6000 kriptovaluta árfolyamát lehet nyomonkövetni 180 különféle kriptotőzsdéről, és ebből különféle portfóliókat lehet összeállítani.

A vállalat nyomonkövető és elemző alkalmazását eddig már 1.5 millió alkalommal töltötték le, világszerte több százezer aktív havi felhasználójuk van.

Nicolas van Hoorde, a Delta ügyvezetője úgy nyilatkozott a felvásárlásról, hogy mind a Deltának, mind az eToronak a legmegfelelőbb együttműködés, és mindkét szolgáltató felhasználói kölcsönösen nyernek az új funkciókkal.

“Nagyon erős szinergiák vannak a két vállalat működésében, és nagyon sok a közös értékünk. Mindkét cég számára a legfontosabb a közösség és a folyamatos innováció.”

Az eToro szerint a felvásárolt cég az eToroX, az eToro blokklánc leányvállalatának a része lesz, és közvetlenül Doron Rosenblum igazgató alá fognak tartozni.

A Delta egyik versenytársa, a CoinStats ügyvezető is lelkesen beszélt az akvizícióról:

“Mindig is nagyon fontos volt számomra az egészséges verseny köztünk és a Delta között. Nagyon örülök a sikerüknek. Ez a felvásárlás is mutatja, hogy milyen irányba fejlődik a kriptoportfólió nyomonkövető üzletág.”

Az eToro nagy piacszerzést célzott meg

Az eTorot 2007-ben alapították, az első között volt a hagyományos kereskedési platformok közül, akik bevezették a kriptokereskedést. Miután a kriptokereskedés az egyik legsikeresebb üzletággá vált a platformon, megalakították az eToroX digitális leányvállalatukat 2018-ban. Az eToroX célkitűzése, hogy egy specializált infrastruktúrát hozzon létre a kriptokereskedés részére, amellyel további szolgáltatásokat tudnak kínálni az ügyfeleiknek.

A cég jó úton halad, hogy egyre nagyobb piaci részesedést szerezzen magának. Idén már megvettek egy dán startupot, a Firmót, amely derivatívák számára fejleszt okosszerződéseket blokklánc technológiára. Yoni Assia, az eToro vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az akvizíciók felgyorsítják a vállalat növekedési sebességét, ami által egyre több tokenizált eszköz szolgáltatást tudnak nyújtani ügyfeleiknek.

A Techcrunch forrásai arról nyilatkoztak, hogy a mostani felvásárlás értéke 5 millió dollár körül lehet.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük