Már az eToro is stabilcoinban gondolkodik

A Londonban zajló Finance Magnates által szervezett Finance Magnates London Summit-on Yoni Assia, az eToro közösségi kereskedési platform ügyvezetője érdekes bejelentést a stabilcoinok kapcsán. Az eToro egyébként is intenzíven érdeklődik és hirdeti a kriptovalutákat, a platformján.

“Tervez az eToro saját stabilcoin bevezetését?–egyértelműen igen!”, áll Assia prezentációjában. Hogy pontosan mikorra várható, hogy néz ki az ütemterve a koinnal kapcsolatban , az még nem tiszta és az eToro eddig nem válaszolt evvel kapcsolatban a média megkereséseke.

A bejelentés azután jött, hogy az eToro mindent beleadva fejest ugrott a kriptopénz piacokba. Egyik ilyen augusztusi bejelentés volt a cégtől, hogy 7 Premier League csapattal írt alá szponzor szerződést amelyért a platform bitcoinban fizetett. Emellett egy “nem spekulatív kriptovaluta” fejlesztését is bejelentette, mely olyan személyeknek lesz elérhető, akiknek “kevesük van”.

Gomba módjára szaporodnak a stabilcoinok

A stabilcoinok, mely korábban a botrányos Tether (USDT) USA dollárhoz rögzített koinjáról ismertek egyre nagyobb teret nyernek a kriptovaluta kereskedelemben. Való világi fiat pénzekhez vannak rögzítve általában 1:1 arányban. Ez annyit jelent, hogy 1 stabilcoin értéke 1 amerikai dollár, euró, forint stb. értékével egyezik meg és e mögött valós dollár/euró/forint stb. fedezet áll. Fiat pénzek mellett más befektetési eszközöket is lehet stabilcoinokhoz rögzíteni, mint aranyat, ingatlant, de akár nagy értékű művészeti alkotást.


A stabilcoin kibocsátás a 2018-as medvepiac egyik legfelkapottabb trendjévé kezd válni. A legismertebb Tether (USD), több sebből is vérzik az auditálási, fedezeti és tulajdonosi hátterét övező ellentmondások miatt és a kriptoközösség nagy része ‘szükséges rosszként’ tekint rá amelyek legitimitása egyenlő a kriptopénz piacok volatilitásával. A Tether az elmúlt hetekben többször elvesztette fix árfolyamát a dollárral szemben a vevői és eladói kereskedési volumen felfutása következtében.

Közben egyre több kriptotőzsde dönt saját stabilcoin bevezetése mellett. Ilyen a Coinbase és Circle által kibocsátott USDC, a Winklevoss-ikrek Gemini tőzsdéjén jegyzett Gemini dollárja, de ide sorolható a Paxos Standard és a TrueUSD is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük