Már az eToro is stabilcoinban gondolkodik

A Londonban zajló Finance Magnates által szervezett Finance Magnates London Summit-on Yoni Assia, az eToro közösségi kereskedési platform ügyvezetője érdekes bejelentést a stabilcoinok kapcsán. Az eToro egyébként is intenzíven érdeklődik és hirdeti a kriptovalutákat, a platformján.

“Tervez az eToro saját stabilcoin bevezetését?–egyértelműen igen!”, áll Assia prezentációjában. Hogy pontosan mikorra várható, hogy néz ki az ütemterve a koinnal kapcsolatban , az még nem tiszta és az eToro eddig nem válaszolt evvel kapcsolatban a média megkereséseke.

A bejelentés azután jött, hogy az eToro mindent beleadva fejest ugrott a kriptopénz piacokba. Egyik ilyen augusztusi bejelentés volt a cégtől, hogy 7 Premier League csapattal írt alá szponzor szerződést amelyért a platform bitcoinban fizetett. Emellett egy “nem spekulatív kriptovaluta” fejlesztését is bejelentette, mely olyan személyeknek lesz elérhető, akiknek “kevesük van”.

Gomba módjára szaporodnak a stabilcoinok

A stabilcoinok, mely korábban a botrányos Tether (USDT) USA dollárhoz rögzített koinjáról ismertek egyre nagyobb teret nyernek a kriptovaluta kereskedelemben. Való világi fiat pénzekhez vannak rögzítve általában 1:1 arányban. Ez annyit jelent, hogy 1 stabilcoin értéke 1 amerikai dollár, euró, forint stb. értékével egyezik meg és e mögött valós dollár/euró/forint stb. fedezet áll. Fiat pénzek mellett más befektetési eszközöket is lehet stabilcoinokhoz rögzíteni, mint aranyat, ingatlant, de akár nagy értékű művészeti alkotást.


Regisztráció nélkül, olcsó váltási díjakkal tudsz kriptopénzeket vásárolni a Coinmixed.eu kriptotőzsdén. Bitcoin, ether, litecoin, tether stabilcoin és a magyar sikerprojekt tokenje egy helyen.

A stabilcoin kibocsátás a 2018-as medvepiac egyik legfelkapottabb trendjévé kezd válni. A legismertebb Tether (USD), több sebből is vérzik az auditálási, fedezeti és tulajdonosi hátterét övező ellentmondások miatt és a kriptoközösség nagy része ‘szükséges rosszként’ tekint rá amelyek legitimitása egyenlő a kriptopénz piacok volatilitásával. A Tether az elmúlt hetekben többször elvesztette fix árfolyamát a dollárral szemben a vevői és eladói kereskedési volumen felfutása következtében.

Közben egyre több kriptotőzsde dönt saját stabilcoin bevezetése mellett. Ilyen a Coinbase és Circle által kibocsátott USDC, a Winklevoss-ikrek Gemini tőzsdéjén jegyzett Gemini dollárja, de ide sorolható a Paxos Standard és a TrueUSD is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.