„Most kiszállni a kriptopénzből olyan, mint az Apple részvényeket eladni 2001-ben.” – Yoni Assia, az eTorotól

Kriptopénz piaci buborék vs. dotcom bumm, Yoni Assia, az eToro igazgatója a Business Insidernek nyilatkozott a kriptopénz piaci helyzetről.

Yoni Assia az eTorotól a kriptopénz piaci helyzetről

Az elmúlt másfél évben  a kriptopénzzel foglalkozó startupok több milliárd dollárnyi forrást gyűjtöttek össze. De nem minden projekt végzi sikeresen, mondta Yoni Assia. Az eToro közösségi kereskedési platform igazgatója a Business Insidernek adott interjút a héten.

„A kriptopénz projektek 95%-ából semmi nem lesz – hiszen ilyen a startup finanszírozás”.

Az elmúlt hónapokban több, mint 9 milliárd dollárnyi forrás érkezett az ICO-kon keresztül a kriptopénz piaci szektorba. Assia szerint ez a finanszírozási forrás lehetőséget teremt arra, amire eddig nem volt példa:

„Ha van egy zseniális ötleted és csinálsz egy fehér könyvet lesz százezer milliomos aki ezt olvassa. Ha csak ezren 10 ezer dollárt fektetnek a projektedbe (ami egy milliomosnak nem pénz) máris 10 millió dollár gyűlt össze az ICO-dra. Ez a nagyságrend eddig elképzelhetetlen volt.”

Legalább olyan jó befektetés, mint az internet 10 évvel ezelőtt

Bár az ICO-k továbbra is kockázatos befektetésnek számítanak, hiszen a legtöbb projekt végül nem valósul meg, azok a cégek akik véghez tudják vinni az ötletük megvalósítását hatalmas értéket tudnak teremteni a blokklánc technológiának köszönhetően.

A nyílt decentralizált főkönyvi rendszer átalakíthatja a társadalmat a programozható eszközök révén. Assia elmondása szerint a blokklánc technológia olyan társadalom formáló erővel bír, mint az internet 10 évvel ezelőtt.

„A Tesla 2000%-on, a Facebook 1000%-on, a Google 1000%-on. Most ugyanez történik, csak a ciklus elején vagyunk” – tette hozzá Assia.

Apple részvény árfolyam 1981-2018 között

Most kiszállni tehát a kriptopénz piaci eszközökből olyan, mint az Apple részvényt eladni 2001-ben – az igazi áttörés előtt. Ki gondolta volna 2000-ben, hogy ekkora technológiai forradalom előtt állunk. Assia szerint, ha valaki ebben a technológiai szektorban mozog folyton felteszi magának a kérdést:

„Vajon miért nem váltott még mindenki a blokklánc technológiára? Végtelen lehetőség rejlik a blokkláncban. Elképesztően sok okos ember van aki épp most építi a jövőt ezen az alapokon.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük